Quiche Lorraine

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι και το αλάτι, στη συνέχεια προσθέτουμε το αβγό και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.

2. Την απλώνουμε σε ένα ταψί – στεφάνι (με 23 εκατοστά διάμετρο) και την βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά στο μεταξύ ανάβουμε τον φούρνο μας στους 200C Βαθμούς Κελσίου. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά βγάζουμε το ταψί μας από το ψυγείο, τρυπάμε τον πάτο τις ζύμης μας με ένα πιρούνι (ή βάζουμε τα ειδικά βαρίδια) και την βάζουμε στον φούρνο (σε περίπτωση που θα την τρυπήσουμε με το πιρούνι θα χρειαστεί να επαναλάβουμε το τρύπημα μετά από 10 λεπτά αν έχει φουσκώσει η ζύμη μας), θα ψήσουμε την βάση για περίπου 20-25 λεπτά.

3. Στο μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα αυγά μας και στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας με την σειρά που σας έχω βάλει .

4. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη μας και έχει αποκτήσει πορτοκαλί χρώμα, προσθέτουμε το μείγμα μας και ψήνουμε στον φούρνο για άλλα 20 λεπτά περίπου .

 

ΥΛΙΚΑ:

150 γρ. βούτυρο
300 γρ. αλεύρι (για όλες της χρήσεις)
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 αβγό
Για τη γέμιση: 3 αβγά
200 γρ. κρέμα γάλακτος
180 γρ. τυρί τριμμένο (κασέρι ή γραβιέρα )
200 γρ. μπέικον ( κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια )
άσπρο πιπέρι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα