Πόσες φορές πρέπει να πλένουμε τα δόντια μας για να μην τα φθείρουμε

Η ποιότητα και όχι η ποσότητα παίζει ρόλο και στο βούρτσισμα των δοντιών. Σύμφωνα με μελέτες, το υπερβολικό βούρτσισμα μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη στα δόντια και τα ούλα μας.

Όπως δήλωσε στο Newsweek ο Δρ. Ντάνιελ Ρουμπινστάιν, κοσμητικός οδοντίατρος με έδρα τη Νέα Υόρκη, «το υπερβολικό βούρτσισμα δεν προσφέρει υγιέστερη στοματική υγιεινή. Το θέμα δεν είναι η συχνότητα αλλά η ποιότητα».

Παράλληλα, Δρ. Βένους Πάτι, οδοντίατρος στο Limelight Dental στον Καναδά, δήλωσε ότι «όσοι βουρτσίζουν σωστά τα δόντια τους για τουλάχιστον δύο λεπτά δύο φορές την ημέρα είναι αρκετό. Οι περισσότερες φορές δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα».

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αμελούμε τη φροντίδα των δοντιών μας. Η στοματική υγεία είναι στην πραγματικότητα ιδιαίτερα σημαντική στην ενήλικη ζωή ενός ανθρώπου. «Το θέμα δεν είναι η συχνότητα του βουρτσίσματος των δοντιών σας, αλλά η ποιότητα. Μη βουρτσίζετε περισσότερες από δύο φορές την ημέρα» προσθέτει ο Ρουμπινστάιν.

Η Δρ. Φατίμα Καν, οδοντίατρος με έδρα το Τέξας δήλωσε με τη σειρά της ότι με την πάροδο του χρόνου, η πίεση μπορεί να φθείρει την επιφάνεια των δοντιών σας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε οδοντική ευαισθησία και λέπτυνση του σμάλτου.

«Τα ούλα σας απομακρύνονται και προεξέχουν από τις ρίζες σας», συμπλήρωσε. «Έτσι τα δόντια δείχνουν μακρύτερα. Και το χρώμα των ριζών σκουραίνει».

H Καν συμβουλεύει: Να βουρτσίζετε τα δόντια σας πρώτα το πρωί καθώς «υπάρχει μια εκθετική ανάπτυξη βακτηρίων που συσσωρεύονται στο στόμα σας κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα