Πέντε λόγοι για να κοιμάστε αγκαλιά με τα κατοικίδιά σας

Ο ύπνος αγκαλιά με το αγαπημένο μας κατοικίδιο, προσφέρει αυξημένη αίσθηση ασφάλειας, συντροφικότητας και χαλάρωσης. Πολλοί κηδεμόνες ζώων έχουν διαπιστώσει τα πολλαπλά οφέλη στην υγεία τους, όταν κοιμούνται με τους τετράποδους φίλους τους, οι οποίοι αποτελούν μέλη της οικογένειας.

Ο σταθερός παλμός ή ο ήχος της αναπνοής του ζώου όσο κοιμάται έχει ιδιαίτερα χαλαρωτική επίδραση. Το ίδιο συμβαίνει και με το γουργουρητό της γάτας.

Περίπου το 56% των ιδιοκτητών σκύλων αναφέρουν ότι κοιμούνται δίπλα στον σκύλο τους. Όπως εξηγεί η ψυχολόγος Barbara Santini, ο ύπνος αγκαλιά με το αγαπημένο μας κατοικίδιο μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της αϋπνίας.

Βελτιωμένος ύπνος

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο σκύλος που κοιμάται στο κρεβάτι δίπλα μας μπορεί να μετριάσει το άγχος μας, να βελτιώσει τη διάθεση και να δημιουργήσει ένα καλό περιβάλλον για ξεκούραση, καταπολεμώντας την αϋπνία.

«Ο ύπνος με κατοικίδια ζώα ενθαρρύνει την παραγωγή και την απελευθέρωση περισσότερης ωκυτοκίνης και όταν τα επίπεδά της είναι υψηλά, είναι πιο πιθανό να νιώσουμε χαλαρό το σώμα μας».

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Το μοίρασμα του κρεβατιού μας με το κατοικίδιό μας μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. «Η παρουσία ζώων συντροφιάς μέσα στο σπίτι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Έχει επίσης διαπιστωθεί ότι τα κατοικίδια ζώα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και τα μωρά είναι λιγότερο πιθανό να παρουσιάσουν αλλεργίες όταν μεγαλώνουν μαζί τους».

Αυξημένη άνεση και ασφάλεια

Οι χνουδωτοί φίλοι μας μπορούν να μας βοηθήσουν να νιώσουμε αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς κατά την διάρκεια της νύχτας. «Τα κατοικίδια ζώα δημιουργούν μια ασφαλή και ζεστή ατμόσφαιρα βελτιώνοντας τον καρδιακό μας παλμό με την προστατευτική τους φύση. Τα σκυλιά αυξάνουν το αίσθημα της θαλπωρής, ειδικά στους ανθρώπους που αισθάνονται μοναξιά. Αν έχουμε έναν εφιάλτη, τα σκυλιά μπορούν να μας ξυπνήσουν, βοηθώντας στην άμβλυνση του προβλήματος».

Πιο καθαρά κλινοσκεπάσματα

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων είναι πιο πιθανό να καθαρίζουν πιο συχνά το σπίτι τους λόγω των τριχών ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που τα ζώα αποβάλουν μέρος του τριχώματός τους. «Εννέα στους δέκα πλένουμε τα σεντόνια μας κάθε δύο εβδομάδες, αλλά αυτό δεν είναι αρκετά υγιεινό και δεν θα κρατήσει τα αλλεργιογόνα μακριά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού», εξήγησε η ψυχολόγος Barbara Santini.

Δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που αποκομίζουν οφέλη όταν μοιράζονται το κρεβάτι τους με ένα λατρεμένο κουτάβι ή γατάκι, καθώς και τα ζώα ωφελούνται αναπτύσσοντας υψηλότερο επίπεδο εμπιστοσύνης διευκολύνοντας την επικοινωνία, την εκπαίδευση, καθώς και τη βελτίωση της σχέσης με τα μέλη της οικογένειας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα