Πατατοσαλάτα με κάπαρη

1. Πλένουμε τις πατάτες μας πριν τις βράσουμε.

2. Όσο βράζουν οι πατάτες, σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και την κάπαρη.

3. Προσθέτουμε το χλιαρό ζωμό λαχανικών και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά όλα μας τα υλικά.

4. Αφου βράσουν οι πατάτες μας, τις ξεφλουδίζουμε και όσο είναι ακόμη ζεστές τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τις προσθέτουμε στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά μας.

5. Ανακατεύουμε το μείγμα μας πολύ καλά – θα σας μοιάζει με σούπα – και το αφήνουμε για 1-2 ώρες να πιεί το ζουμί του.

Οδηγία: Η σαλάτα αυτή τρώγεται χλιαρή και αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα.

ΥΛΙΚΑ:

3-3 1/2 kg πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1/4 φλυτζ. ξύδι
1/2 φλυτζ. λάδι
1/2 φλυτζ. κάπαρη
αλάτι, πιπέρι
2-2 1/2 φλυτζ. χλιαρό ζωμό λαχανικών
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια (σοταρισμένα με 1 σταγόνα καλαμποκέλαιο)

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα