Οσοµπούκο κοτόπουλο µε κριθαράκι Ζέας & χλωρό ανθότυρο

Υλικά 4          µπούτια κοτόπουλο 4          ντοµάτες φρέσκες, τριµµένες 80        ml ελαιόλαδο 40        γραµµ. πελτέ ντοµάτας 1          κρεµµύδι ψιλοκοµµένο 1          καρότο ψιλοκοµµένο 1          κλωνάρι σέλερι 50        ml κόκκινο κρασί 2          φύλλα δάφνης 5          γραµµ. δίκταµο Μπαχάρι 400      γραµµ. κριθαράκι ζέας 120      γραµµ. ανθότυρο φρέσκο Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Πλένουµε καλά το κοτόπουλο και το σοτάρουµε σε µια κατσαρόλα µε το µισό ελαιόλαδο µέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουµε τα ψιλοκοµµένα λαχανικά, χαµηλώνουµε τη φωτιά και συνεχίζουµε το σοτάρισµα. Προσθέτουµε τον πελτέ,  τη δάφνη, το δίκταµο, το µπαχάρι και σβήνουµε µε το κρασί. Προσθέτουµε τη φρέσκια ντοµάτα, συµπληρώνουµε µε υγρά και µαγειρεύουµε για 40 λεπτά. Μόλις είναι έτοιµο, αφαιρούµε τα µπουτάκια, ρίχνουµε το κριθαράκι και συνεχίζουµε το µαγείρεµα ανακατεύοντας να µην κολλήσει για 10-13 λεπτά ακόµα. Προσθέτουµε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγο ανθότυρο και ανακατεύουµε συνεχώς για να χυλώσει. Γαρνίρουµε µε το υπόλοιπο ανθότυρο καίγοντάς το µε το καµινέτο.   Το μαύρο κοτόπουλο  Νιτσιάκος  μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης, σε τρεις συσκευασίες: Ολόκληρο, φιλέτο στήθος και φιλέτο μπούτι. Φωτογραφίες:  Σπύρος Χαμάλης Επιµέλεια:  Ένη Λαµπρούλη  ]]>

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα