Ο Μιχάλης και ο Παναγιώτης Ραμαντάνης αποκαλύπτουν το μυστικό της επιτυχίας τους στις υπηρεσίες bar & cocktail catering αλλά και το νέο τους εγχείρημα, που ακούει στο όνομα Caravan Bar

Η ιστορία των αδελφών Ραμαντάνη ξεκινά πριν από μερικά χρόνια, όταν έχοντας ήδη πολυετή εμπειρία γύρω από τον χώρο του bartending θέλησαν να καινοτομήσουν και να εξελίξουν τη δουλειά τους. Το πάθος τους λοιπόν για την ανακάλυψη νέων κοκτέιλ και η αφοσίωσή τους στο να παρέχουν υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, σε συνδυασμό με τις γνώσεις τις οποίες είχαν ήδη, γέννησαν την ιδέα να διαμορφώσουν το δικό τους μοναδικό κόνσεπτ στις υπηρεσίες bar & cocktail catering. Αποτέλεσμα η δημιουργία της Ramantanis Bros Bar Services, η οποία έχει στόχο όχι απλώς να καλύπτει τις ανάγκες κοινωνικών εκδηλώσεων, αλλά να προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες cocktail & bar catering με βάση τις απαιτήσεις και προδιαγραφές των σύγχρονων events.

Φωτογραφία : Νεκτάριου Μανιάτης

Πώς και πότε ξεκίνησε η λειτουργία της εταιρείας Ramantanis Bros και ποια ήταν η αφορμή;

Η ιδέα για τη δημιουργία της Ramantanis Bros ξεκίνησε το 2015, όταν βρέθηκα σε έναν γάμο που πραγματοποιήθηκε σε παραλία στο νησί της Πάρου. Επηρεασμένος από την εκδήλωση αυτή και βλέποντας στη συνέχεια τη ζήτηση που υπήρχε, θέλησα αυτό να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί πιο αποτελεσματικά, με κατάλληλο εξοπλισμό, ώστε να παρασχεθεί ως μια εξειδικευμένη υπηρεσία. Έναν χρόνο αργότερα προχώρησα στην υλοποίηση αυτής της ιδέας, ενώ η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2016 με τη βοήθεια και τη στήριξη του αδελφού μου, Παναγιώτη Ραμαντάνη.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να συνεργάζονται δύο αδέλφια; Ήταν πάντα το όνειρό σας να ασχοληθείτε με αυτό τον χώρο;

Στην αρχή ήταν δύσκολο, όμως μετά βρήκαμε τον τρόπο να δουλεύουμε μαζί αποτελεσματικά. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς το ότι είμαστε αδέλφια, καθώς η επικοινωνία αλλά και η εμπιστοσύνη είναι πολύτιμα εργαλεία για μια συνεργασία. Στην περίπτωσή μας, ο ένας συμπληρώνει τον άλλο έχοντας ορίσει διαφορετικές αρμοδιότητες από την αρχή και έτσι καταλήγουμε να έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στη συνεργασία μας, όπως και στη σχέση μας ως αδέλφια. Δεν ήταν εξαρχής όνειρό μας να ασχοληθούμε με αυτό τον χώρο, ήταν κάτι που ήρθε μέσα από την εμπειρία μας στην εστίαση για πολλά χρόνια αλλά και την αγάπη μας για τα κοκτέιλ. Καταλάβαμε ότι πρέπει να ασχοληθούμε και να εξελίξουμε αυτό που αγαπάμε και στην πορεία έγινε όνειρο αλλά και στόχος η εξέλιξή του.

Φωτογραφία : Νεκτάριος Μανιάτης

Ποιες υπηρεσίες μπαρ παρέχετε και σε τι πιστεύετε ότι ξεχωρίζουν από άλλες;

Παρέχουμε υπηρεσίες μπαρ για κάθε event, δεξιώσεις, κοινωνικές ή εταιρικές εκδηλώσεις κ.ά. Με διαφορετικά πακέτα και μενού, δίνουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να έχουν αυτό που τους ταιριάζει, δίνοντας μεγάλη προσοχή στον κατάλληλο εξοπλισμό, τη διακόσμηση, τη σωστή εξυπηρέτηση και λειτουργία του μπαρ. Παρέχουμε υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε εκδήλωσης και κάθε ζευγαριού ξεχωριστά εφόσον ζητηθεί, με κοκτέιλ και κινητά μπαρ ειδικά σχεδιασμένα (custom) για την περίσταση. Τέλος, το νέο μας κινητό μπαρ Caravan έχει προστεθεί στον εξοπλισμό μας για τους πελάτες που θέλουν κάτι ξεχωριστό για τον γάμο τους ή το event τους και σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα των καλεσμένων τους.

Υπάρχουν τάσεις στον χώρο σας και ποιες είναι αυτές για το καλοκαίρι του 2020;

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, οι τάσεις έρχονται κυρίως από το εξωτερικό και, δυστυχώς, με καθυστέρηση στην Ελλάδα. Εμείς ως εταιρεία προσπαθούμε να δημιουργούμε νέες τάσεις βασισμένες στο δικό μας προσωπικό γούστο και αντίληψη. Παίρνοντας ιδέες και από το εξωτερικό γίνεται ένα πάντρεμα και θεωρούμε πως βγαίνει ένα καλό αποτέλεσμα. Εξάλλου η τάση είναι κάτι που δημιουργούμε εμείς – και αν αυτό αρέσει, ακολουθείται και από άλλους!

Ποιο είναι το μυστικό επιτυχίας σε ό,τι κάνετε και δημιουργείτε;

Το μυστικό είναι η αγάπη και το μεράκι! Δεν αφήνουνε τίποτα στην τύχη του, προσέχουμε και τις πιο μικρές λεπτομέρειες, που για κάποιους ίσως να είναι ασήμαντες. Η συνέπεια και η πειθαρχία σε αυτό που κάνουμε έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στην επιτυχία μας.

Έχετε την αποκλειστικότητα στην Ελλάδα στην ανακατασκευή του επιβλητικού Caravan τροχόσπιτου.

Από όσο γνωρίζω, μέχρι στιγμής είμαστε οι πρώτοι που έχουμε ανακατασκευάσει ένα τροχόσπιτο σε κινητό μπαρ και θα λειτουργήσει άμεσα στον χώρο των εκδηλώσεων.

Φωτογραφία : Νεκτάριος Μανιάτης

Μιλήστε μας για αυτό το νέο σας πρότζεκτ αλλά και την ιστορία του.

Bλέποντας τι υπάρχει στην αγορά και τι διαφορετικό θα μπορούσαμε να προσφέρουμε, καταλήξαμε στο Caravan Bar, ένα τροχόσπιτο-μπαρ με vintage στιλ για ξεχωριστές εκδηλώσεις. Πρόκειται για ένα τροχόσπιτο μάρκας Roller της δεκαετίας του ’80, το οποίο έχει μετατραπεί σε κινητό κοκτέιλ μπαρ για την εξυπηρέτηση ξεχωριστών κοινωνικών εκδηλώσεων. Ανακατασκευάστηκε το 2020 με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ώστε να προσφέρει υπηρεσίες σε εκδηλώσεις όπως εταιρικά πάρτι, γάμους, προωθητικές ενέργειες. Είναι ένα μοναδικό τροχόσπιτο με αυθεντικό στιλ, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως draft beer van με δύο κάνουλες, ως κοκτέιλ μπαρ με έναν πλήρως λειτουργικό εξοπλισμό για κοκτέιλ ή ως full bar service με συνδυασμό όλων των παραπάνω.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια και τι νέο να περιμένουμε να δούμε από την εταιρεία σας;

Σκεφτόμαστε διάφορα πράγματα για το μέλλον, δεν σταματάμε ποτέ να εξελισσόμαστε, εξάλλου αυτό είναι που μας αρέσει! Σκοπός μας είναι για το 2020 να τρέξει το πρότζεκτ Caravan Bar και το Cocktail At Home, μια ιδέα που δημιουργήθηκε μέσα από την κατάσταση των τελευταίων μηνών, cocktail delivery στο νησί της Πάρου και στην Αθήνα.

Γιατί ένα ζευγάρι που διοργανώνει τον γάμο του ή μια βάφτιση να επιλέξει εσάς;

Αυτό ίσως θα μπορούσε να το απαντήσει καλύτερα ένα από τα ζευγάρια που έχουν επιλέξει εμάς για το γαμήλιο πάρτι τους. Πιστεύω ότι οι λόγοι που μας επιλέγουν ως εταιρεία είναι γιατί προσφέρουμε μια εξειδικευμένη υπηρεσία με επαγγελματισμό, αισθητική και μεγάλη ποικιλία εξοπλισμού. Παρέχουμε ποικιλία πλήρως εξοπλισμένων κινητών μπαρ, διαφορετικών χρωμάτων, στιλ και διαστάσεων για κάθε περίσταση. Τέλος, το σημαντικότερο είναι η επικοινωνία. Μας αρέσει να χτίζουμε προσωπικές σχέσεις με τους πελάτες μας κι αυτό φέρνει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα την ημέρα του event.

Φωτογραφίες – Νεκτάριος Μανιάτης

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα