Μύθοι και αλήθειες: Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε αυτές τις 10 δουλειές του σπιτιού;

Οι δουλειές του σπιτιού αποτελούν αναπόσπαστα το σημαντικότερο κομμάτι ενός σωστού και οργανωμένου νοικοκυριού. Ανάμεσα σε αυτές, υπάρχουν βέβαια και κάποιες δουλειές που πολλοί από εμάς έχουν αναρωτηθεί πόσο τακτικά πρέπει να τις κάνουμε. Από το πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια στο κρεβάτι μας μέχρι κάθε πότε πρέπει να βάφουμε τους τοίχους στο σπίτι μας.

Αν έχετε και εσείς παρόμοιες απορίες, τότε αυτό το άρθρο θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο. Στη παρακάτω λίστα, θα δείτε πόσο συχνά πρέπει να πλένετε διάφορα αντικείμενα που έχετε μέσα στο σπίτι σας, από τα σεντόνια και τα jean παντελόνια σας μέχρι το πλυντήριο πιάτων και τα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Πρέπει να αλλάζετε τα σεντόνια σας κάθε εβδομάδα

Αλήθεια: Κι όμως, δεν υπάρχει εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Στην πραγματικότητα κάποιοι άνθρωποι πρέπει να αλλάζουν ακόμη πιο συχνά (από τη μια εβδομάδα) τα σεντόνια. Στη περίπτωση όμως που κάνετε ντους καθημερινά και είστε πιο τακτικοί, τότε ίσως να μη χρειάζεται να τα αλλάζετε τόσο συχνά.

https://www.instagram.com/p/B6A8bdUDdX4/?utm_source=ig_web_copy_link

Βάψτε τους τοίχους του σπιτιού σας μια φορά το χρόνο

Αλήθεια: Οι περισσότεροι από εμάς ξεχνάμε να βάφουμε τους τοίχους του σπιτιού μας (έστω και μια φορά το χρόνο). Αυτό έχει όμως ως αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται επάνω τους πολλών ειδών μικρόβια.

https://www.instagram.com/p/B5v0AC4n1u5/?utm_source=ig_web_copy_link

Δεν χρειάζεται να πλένετε το εσωτερικό του πλυντηρίου πιάτων σας

Ψέμα: Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο να πλένετε μια οικιακή συσκευή που πλένει ήδη κάποια σκεύη, ωστόσο ο καθαρισμός είναι κάτι που πρέπει να γίνεται για να απομακρύνονται τα υπολείμματα τροφών που συσσωρεύονται στο εσωτερικό της συσκευής. Εσείς απλά τοποθετήστε ένα μπολ με ξύδι στο πλυντήριο και αφήστε το να εκτελέσει έναν πλήρη κύκλο πλυσίματος.

Όσο λιγότερο πλένετε τα τζιν σας τόσο το καλύτερο

Αλήθεια: Πράγματι, τα jeans δένουν υπέροχα στο σώμα μας και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια αν πλένονται πιο σπάνια. Το καλύτερο είναι τα έχετε φορέσει τουλάχιστον 4 με 5 πριν φορές πριν τα βάλετε στο πλυντήριο.

https://www.instagram.com/p/B5-qgQjpFEj/?utm_source=ig_web_copy_link

Πρέπει να σκουπίζετε το εσωτερικό του φούρνου σας κάθε εβδομάδα

Αλήθεια: Μπορεί να φαίνεται σαν μια κουραστική διαδικασία, ωστόσο πρέπει να σκουπίζετε το εσωτερικό του φούρνου σας για να αποφύγετε τη συσσώρευση λίπους και των καμένων υπολειμμάτων φαγητού.

Πλύντε το εσωτερικό του ψυγείου σας κάθε εβδομάδα

Αλήθεια: Σύμφωνα με τους ειδικούς, το να καθαρίζετε το εσωτερικό του ψυγείου σας κάθε εβδομάδα, βοηθάει στο παραταθεί η διάρκεια ζωής του και σας και σας δίνει τη δυνατότητα να μην κάνετε τόσο συχνά επαγγελματικό καθαρισμό.

https://www.instagram.com/p/B5_0VUYAQa9/?utm_source=ig_web_copy_link

Πρέπει να πλένετε την κουρτίνα του μπάνιου σας

Αλήθεια: Κι όμως, πρέπει να πλένετε την κουρτίνα του μπάνιου σας κάθε μήνα. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερος τρόπος ως προς το πλύσιμο, απλά βάλτε την στο πλυντήριο ρούχων.

Πρέπει να πλένετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας κάθε εβδομάδα

Αλήθεια: Την ώρα που μαγειρεύετε, τα σωματίδια της σκόνης επιτρέπουν στο λίπος να «ταξιδεύει» με μεγάλη ευκολία στην κουζίνα σας. Χωρίς τον σωστό καθαρισμό, το λίπος συσσωρεύεται και μετατρέπεται σε βρομιά που κολλάει σε διάφορες επιφάνειες της κουζίνας σας (ανάμεσα τους και τα ντουλάπια).

https://www.instagram.com/p/B5teAg-gg5l/?utm_source=ig_web_copy_link

Δεν χρειάζεται να πλένετε ποτέ το πάπλωμά σας

Ψέμα: Το πάπλωμα σας ακουμπάει το σώμα σας κάθε βράδυ με αποτέλεσμα να χρειάζεται να το πλένετε τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

https://www.instagram.com/p/B6BJTpnp-kH/?utm_source=ig_web_copy_link

Πρέπει να πλένετε τα σουτιέν σας κάθε εβδομάδα

Ψέμα: Όπως τα jean παντελόνια, έτσι και τα σουτιέν, δεν χρειάζεται να μπαίνουν κάθε εβδομάδα στο πλυντήριο ρούχων σας. Με το συχνό πλύσιμο θα ξεθωριάσουν και δεν θα εφαρμόζουν πάνω σας με τόση άνεση. Καλύτερο είναι τα πλένετε, αφού τα έχετε φορέσει τουλάχιστον 3 με 4 φορές.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα