Manifesting: Η πρακτική που θα σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε κάθε σας όνειρο και στόχο

Το τελευταίο διάστημα ακούμε όλο και πιο συχνά τον όρο “manifesting”, τόσο στα social media, όσο και σε συζητήσεις μεταξύ φίλων και ο λόγος είναι ότι έχει γίνει το απόλυτο trend ψυχικής ευεξίας. 

«Ολόκληρη η ζωή μας είναι μια εκδήλωση των σκέψεων μέσα στο κεφάλι σας».

Αυτή είναι μια φράση που έγινε διάσημη από την αυστραλιανή τηλεοπτική παραγωγό και συγγραφέα Rhonda Byrne, η οποία δημοσίευσε το best seller βιβλίο αυτοβοήθειας The Secret (Το μυστικό) το 2006. Το βιβλίο πούλησε περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα, απέκτησε διάσημους θαυμαστές, μεταξύ των οποίων η Oprah Winfrey, ο Will Smith και η Ellen DeGeneres, και αποτέλεσε το θεμέλιο των πρακτικών manifesting που παρατηρούνται σήμερα σε όλο τον κόσμο.

Αλλά το manifesting, είναι ουσιαστικά η θέληση να υλοποιήσετε τους στόχους σας, δεν είναι ακριβώς ένα νέο φαινόμενο. Βασισμένο στο Νόμο της Έλξης, ο οποίος αποτέλεσε μέρος του κινήματος της Νέας Σκέψης και εισηγήθηκε από τον πνευματιστή του 19ου αιώνα Phineas Quimby, το manifesting έχει να κάνει με την πεποίθηση ότι οι σκέψεις μας είναι ενέργεια. Η έννοια έχει τις βάσεις της σε διάφορες φιλοσοφικές και θρησκευτικές παραδόσεις, από τον Ερμητισμό και τον Υπερβατισμό μέχρι τον Ινδουισμό, και έχει επεκταθεί από διάφορους θεωρητικούς του εικοστού αιώνα, όπως ο Napolean Hill (Think and Grow Rich, 1937) και η Louise Hay (You Can Heal Your Life, 1984). Με απλά λόγια, το manifesting, στοχεύει να κάνει το άτομο να αναλάβει το τιμόνι της δικής του ζωής και το καθιστά υπεύθυνο για τα θετικά και αρνητικά αποτελέσματα στη ζωή του.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια και μετά την πανδημία, φαίνεται ότι το manifesting σημειώνει μια τεράστια αύξηση της δημοτικότητας. Για παράδειγμα, οι αναζητήσεις για τον όρο “manifesting” αυξάνονται σταθερά στο Google από το 2017 και μετά και κορυφώθηκαν τον Ιούλιο του 2020. Μια γρήγορη ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το hashtag #manifestation έχει χρησιμοποιηθεί πάνω από οκτώ εκατομμύρια φορές στο Instagram, και πάνω από 25 δισεκατομμύρια φορές στο TikTok, με τη διάσημη πλέον “3-6-9 Manifestation Method” να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής τάση το 2021.

Το manifesting μπορεί να έχει διαφορετικές μορφές. Η μορφή που έχει πιο πρόσφατα κατακτήσει τα social media είναι γνωστή ως “Μέθοδος Ο”, η οποία ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αξιοποιήσουν τη δύναμη του οργασμού για να πραγματοποιήσουν τα πιο τρελά τους όνειρα. To tag #OMethod έχει προβληθεί περισσότερες από 44 εκατομμύρια φορές στο Tik Tok. Οι υποστηρικτές του manifesting έχουν ομοίως κάνει λόγο για τη “Μέθοδο του Μαξιλαριού” στο TikTok, η οποία απαιτεί από τους ανθρώπους να γράψουν τις επιθυμίες τους σε ένα κομμάτι χαρτί σε ενεστώτα χρόνο, να το γράψουν μερικές φορές, να διπλώσουν το χαρτί κάτω από το μαξιλάρι τους, να ξαπλώσουν και να επαναλάβουν χαμηλόφωνα όσα έγραψαν μέχρι να τους πάρει ο ύπνος. Kάτι σαν προσευχή.

Τι είναι το manifesting

Το manifesting έχει να κάνει με το να πιστεύεις σε κάτι τόσο δυνατά ώστε να το δεις να έρχεται στον δρόμο σου. Είναι η ικανότητα να χρησιμοποιείτε τη δύναμη του μυαλού σας για αλλάξετε την ζωή σας και να πετύχετε τους στόχους σας. Σύμφωνα με ειδικούς και life coaches το ποσοστό επιτυχίας τoυ manifesting εξαρτάται αποκλειστικά από το άτομο και δεν λειτουργεί σε όλους, Χρειάζεται πίστη, αφοσίωση και συνέπεια. Όμως σε κάθε περίπτωση μπορεί να λειτουργήσει βοηθητικά κάποιον να εστιάσει τους στόχους του και να παραμείνει προσηλωμένος σε αυτούς, καθώς τις περισσότερες φορές τείνουμε να αναβάλλουμε τα πράγματα ή να τα εγκαταλείπουμε όταν η επίτευξη των στόχων μας καθυστερεί.

Το να κάνει κάποιος manifesting ωφελεί κυριολεκτικά κάθε τομέα της ζωής του, επειδή δίνει τη δυνατότητα να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του και να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες που έχει να πραγματοποιήσει τα όνειρα του.

Για να το υιοθετήσετε είναι σημαντικό αρχικά να είστε απόλυτα ξεκάθαροι με το τι είναι αυτό που θέλετε πετύχετε. Σε δεύτερη φάση είναι πιθανό να χρειάζεται να δουλέψετε πάνω στη νοοτροπία σας. Προσπαθήστε να ξεπεράσετε τις πεποιθήσεις που σας κρατούν πίσω σας και βεβαιωθείτε ότι η νοοτροπία σας είναι σε ευθυγράμμιση με τους στόχους σας. Αν θέλετε κάτι, αλλά βαθιά μέσα σας δεν πιστεύετε ότι το αξίζετε, ο στόχος απομακρύνεται. Για να προσελκύσετε οτιδήποτε στη ζωή σας, πρέπει πρώτα να πιστέψετε ότι αξίζετε να το αποκτήσετε.

Φυσικά το πέρασμα από την θεωρία στην πράξη είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Είναι η ώρα να αναλάβετε δράση. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να θέτετε μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους και να προχωράτε βήμα βήμα κάθε φορά.

Τέλος η ευγνωμοσύνη είναι σημαντική, κυρίως για την ενέργεια σας. Εξασκηθείτε σε αυτήν. Να είστε ευγνώμονες για όσα έχετε ήδη και όσα πρόκειται να έρθουν. Η ευγνωμοσύνη θα σας βοηθήσει να αλλάξετε τo mindset σας από την “έλλειψη” στην “αφθονία”, να εστιάσετε δηλαδή την ενέργειά σας σε ό,τι έχετε σε αντίθεση με ό,τι δεν έχετε. Τότε θα δείτε πόσα όμορφα πράγματα μπορούν να συμβούν.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα