Λεμονομπουκιές

1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά.

2. Μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το αλάτι.

3. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά, πριν το ψήσουμε στους 200 βαθμούς, για 20 λεπτά.

4. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά με τη ζάχαρη στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και μετά το χυμό λεμόνι, το ξύσμα και στο τέλος το γάλα.

5. Βγάζουμε το ταψί μας από τό φούρνο. Περιχύνουμε με τη κρέμα και ξαναψήνουμε για άλλα 20λεπτά. Βγάζουμε το ταψί μας από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

6. Κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια και τα βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.

7. Τα πασπαλίζουμε στη συνέχεια με ζάχαρη άχνη.

ΥΛΙΚΑ:

-Για τη ζύμη-
250 γρ. βούτυρο (κρύο, κομμένο σε κυβάκια)
2 φλυτζ. αλεύρι
1 φλυτζ. ζάχαρη άχνη
1/4 κ.γ. αλάτι
-Για την κρέμα- 4 αυγά και 1 κρόκος
2 φλυτζ. ζάχαρη
1/2 φλυτζ. αλεύρι
1 φλυτζ. χυμό λεμονιού
Ξύσμα από ένα λεμόνι
¼ φλυτζ. γάλα
Λίγη ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα