Κουλουράκια Αγίου Βαλεντίνου με πάστα ζάχαρης

Για τα κουλουράκια:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς.

2. Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά (2-3′) μέχρι να αλλάξει χρώμα.

3. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και τη βανίλια, τα χτυπάμε για άλλα 3-4′.

4. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και μόλις ανακατευτούν καλά, προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι. Η ζύμη μας είναι έτοιμη.

5. Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη μας και σχηματίζουμε σχέδια της επιλογής μας.

6. Τα τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα, σε ταψί της επιλογής μας και τα ψήνουμε για 10-12′.

Οδηγία: Τα κουλουράκια μας πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος, όταν τα ψήνουμε.

Για την πάστα ζάχαρης:

1. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπoλ με κρύο νερό.

2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις είναι χλιαρό, το απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά ένα ένα τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη γλυκόζη και ανακατεύουμε καλά.

3. Βάζουμε το μείγμα μας στο μίξερ (χρησιμοποιούμε τον αναδευτήρα για ζύμη) και προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη μέχρι να γίνει μια ζύμη.

Οδηγία: Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, μπορούμε να της προσθέσουμε ότι χρώμα ζαχαροπλαστικής θέλουμε. Για να πετύχουμε pastel χρώματα, πρώτα βάζουμε χρώμα σε μια μικρή ποσότητα ζύμης. Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα τμήμα της ζύμης αυτής και την προσθέτουμε σιγά σιγά στο άσπρο μείγμα μας στο μίξερ. Προσθέτουμε σταδιακά μέχρι να πετύχουμε την απόχρωση που θέλουμε.

Για την κρέμα-κόλλα:

1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και σταδιακά προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουταλάκι.

2. Αλείφουμε την κόλλα πάνω στα κουλουράκια μας για να κολλήσουμε τη πάστα ζάχαρης από πάνω.

Για την κρέμα ζωγραφικής:

1. Χτυπάμε τα ασπράδια πολύ καλά μέχρι να αποκτήσουν την υφή κρέμας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για άλλα 2′.

2. Τοποθετούμε την κρέμα σε ένα κορνέ. Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε λευκό χρώμα ή να τη χρωματίσουμε με τη χρήση του αντίστοιχου χρώματος ζωγραφικής.

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. βούτυρο
2 φλυτζ. ζάχαρη
1 κ. σ. βανίλια υγρή (ή σκόνη)
2 αυγά
6-61/2 φλυτζ. αλεύρι
Για την πάστα ζάχαρης (χρησιμοποιήστε μισή συνταγή πάστας ζάχαρης)
1/4 φλυτζάνι νερό
10 φύλλα ζελατίνης
1/2 φλυτζάνι γλυκόζη
1 κουτ. essence πικραμύγδαλο
1.800γρ. ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα – κόλλα 1φλυτζ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
6-7 κουτ. γλ. νερό
Για την κρέμα ζωγραφικής 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη (ή 170 γρ. ζάχαρη άχνη)
1 ασπράδι αυγού

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα