Κοτόπουλο Μιλανέζ

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό το κοτόπουλο, το λεμόνι που έχουμε κόψει στα 4, το κρεμμύδι μας και το καλαμποκέλαιο, αφήνουμε να βράσει (ξαφρίζουμε που και που) και μόλις μαλακώσει το κοτόπουλο σβήνουμε την φωτιά (περίπου 30′ – 35′).

2. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά πολύ καλά και προσθέτουμε το νερό και όσο χτυπάμε προσθέτουμε το λεμόνι σταγόνα σταγόνα. Στην συνέχεια το κορν φλάουερ, το αλάτι και το πιπέρι.

3. Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και πάνω σε ένα ξύλο κοπής το κόβουμε σε μακρόστενες φέτες .

4. Σουρώνουμε το ζωμό μας και το προσθέτουμε σε άλλη κατσαρόλα. Ανάβουμε τη φωτιά και του προσθέτουμε το μείγμα με τα αβγά. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε και τις 2 κουταλιές βούτυρο. Μόλις η σάλτσα μας έχει πάρει μια βράση και έχει αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε το κομμένο κοτόπουλο και αποσύρουμε από την φωτιά.

Το tip της συνταγής: Η συνταγή αυτή σερβίρετε με πιλάφι.

ΥΛΙΚΑ:

2 λίτρα νερό
1 κιλό κοτόπουλο (φιλέτο στήθος ή μπούτι )
1 λεμόνι (πλυμένο καλά ) κομμένο στα 4
1 κρεμμύδι (ξεφλουδισμένο )
2-3 κ.σ. καλαμποκέλαιο
Υλικά για την σάλτσα:
2 αβγά
2 κ.σ νερό
1- 11/2 λεμόνι (το χυμό)
6 κ.σ. κορν φλάουερ (διαλυμένο σε 3 – 4 κ.σ νερό)
Αλάτι
Άσπρο πιπέρι
2 κ.σ βούτυρο

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα