Κι όμως!O εγκέφαλος των γυναικών αποδίδει καλύτερα σε ζεστούς εργασιακούς χώρους
Pexels

Μπορεί οι γυναίκες να παραπονιόμαστε συχνά για τη ζέστη κάθε φορά που ανοίγει ο κλιματισμός στο γραφείο, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς αποδίδουμε καλύτερα όταν ζεσταινόμαστε! Οι επιστήμονες  ανακάλυψαν ότι ο εγκέφαλος των γυναικών λειτουργεί καλύτερα στις υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα, μάλιστα, με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο PLOS One, οι άντρες έχουν καλύτερη απόδοση στην δουλειά, όταν δουλεύουν σε χώρους που έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Η έρευνα διεξάχθηκε στην Γερμανία σε 500 άντρες και γυναίκες εξετάζοντας την ικανότητα τους να εκτελούν διάφορες εργασίες κάτω από διαφορετικές θερμοκρασίες. Οι γυναίκες αποδίδουν καλύτερα στα μαθηματικά και στις προφορικές εργασίες, όταν δουλεύουν σε γραφεία με υψηλές θερμοκρασίες, ενώ το αντίθετο συμβαίνει στους άντρες.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας υποδεικνύουν ότι η απόδοση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας μπορεί να βελτιωθεί ρυθμίζοντας τον θερμοστάτη σε υψηλότερη θερμοκρασία σε σχέση με τα τρέχοντα δεδομένα» αναφέρει η έρευνα. Αυτό εξηγεί και τον λόγο που οι γυναίκες όταν πηγαίνουν στην δουλειά ντύνονται περισσότερο βαριά σε σχέση με τους άντρες που φοράνε μόνο το κοστούμι τους.

Ακολουθήστε το InStyle στο Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα