Κέικ σοκολάτας με φράουλα

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

2. Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο για 2-3 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια.

3. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3-4 λεπτά. Εντωμεταξύ χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε στο μίξερ ένα – ένα αφού έχουμε ελαττώσει την ταχύτητα.

4. Μόλις ενωθούν τα υλικά μας, προσθέτουμε τα γάλα, χτυπάμε λίγο – πάντα σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.

5. Μόλις ενωθούν τα υλικά μας δυναμώνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.

6. Τα βάζουμε σε δυο στρογγυλές φόρμες – τις οποίες έχουμε προηγουμένως έχουμε λαδώσει και στις οποίες έχουμε βάλει λαδόκολλα- και ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά. Πριν τα βγάλουμε από το φούρνο κάνουμε ένα τεστ με το καλαμάκι και εάν βγει καθαρό το κέικ μας είναι έτοιμο.

7. Το αφήνουμε στη άκρη να κρυώσει.

8. Εντωμεταξύ έχουμε χτυπήσει και την κρέμα (350 ml) σε σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο.

9. Πολτοποιούμε την παγωμένη ακόμα φράουλα στο μούλτι και την ψήνουμε με την ζάχαρη μέχρι να πήξει.

10. Τη βγάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Λιώνουμε σε άλλη κατσαρόλα ή σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος (50 ml).

11. Όταν κρυώσουν τα κέικ μας τα κόβουμε λίγο στο πάνω μέρος για να ισιώσουν και  βάζουμε μια στρώση από την σάλτσα φράουλας και μια στρώση από τη σαντιγί, βάζουμε το δεύτερο κέικ από πάνω και βάζουμε σαντιγί πάνω στο κέικ περιχύνουμε από πάνω με τη σάλτσα σοκολάτας.

ΥΛΙΚΑ:

250 γρ. βούτυρο
3 φλυτζ. ζάχαρη
1/4 κ.γ βανίλια
6 αυγά
1,5 φλυτζάνι γάλα
1/2 φλυτζάνι κακάο
500 γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ μπείκιν πάουντερ
350 ml κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί)
200 γρ. φράουλα κατεψυγμένη
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
50 ml κρέμα γάλακτος

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα