Κέικ φράουλας

Για το κέικ:

1. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για περίπου 3 λεπτά.

2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά πριν προσθέσουμε τα αυγά.

3. Αφού έχουμε χτυπήσει το μείγμα μας για άλλα 2 λεπτά ρίχνουμε, το γάλα σταδιακά και στη συνέχεια τη φράουλα.

4. Μόλις ενωθούν τα υλικά μας, ρίχνουμε και το αλεύρι και έχουμε το μίξερ μας στη χαμηλή ταχύτητα.

5. Μόλις ανακατευτούν καλά, χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά και βάζουμε το μείγμα σε στρογγύλο ταψί του κέικ.

6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά.

Για το γλάσο:

1. Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το βούτυρο και περιμένουμε να ζεσταθεί.

2. Σε ένα μπολάκι βάζουμε κρύο νερό και βουτάμε το φύλλο ζελατίνας να μουλιάσει.

3. Ανακατεύουμε το μίγμα μας συνέχεια μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη για περίπου 3-4 λεπτά.

4. Όταν δούμε ότι το μείγμα μας αρχίζει και κολλάει (ένα στάδιο πριν βράσει), βάζουμε το φύλλο ζελατίνης, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

5. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.

6. Προσθέτουμε την essence, ανακατεύουμε και περιχύνουμε το κέικ εφόσον έχει κρυώσει.

ΥΛΙΚΑ:

-Για το cake-
250 γρ. βούτυρο
3 φλυτζάνια ζάχαρη
1 βανίλια
4 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα
1 φλυτζάνι φράουλες (λιωμένη στο μούλτι)
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-Για το γλάσο- 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κ.σ. γλυκόζη
50 γρ. βούτυρο
1 φύλλο ζελατίνης
100 γρ. άσπρη σοκολάτα
2 κ.σ. essence φράουλας 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα