Η Ελένη Βουλγαράκη μιλά στο InStyle για τη σχέση της με τη γυμναστική, τη διατροφή και τον τρόπο που αντιμετωπίζει μία δύσκολη μέρα
Instagram @voulgaraki_el

Το well-being για εμένα είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Αν με ρωτάτε πόσο κοντά είμαι σε αυτό, θα σας πω πως όσο μεγαλώνω αναζητώ περισσότερο τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Να γυμνάζομαι, να τρέφομαι σωστά και να δουλεύω γενικά με τον εαυτό μου. Είμαι στην προσπάθεια» εξηγεί η Ελένη Βουλγαράκη.

«Ποτέ δεν ήμουν αθλητικός τύπος με την έννοια του gym freak. Το κίνητρό μου είναι ότι κάνω πραγματικά κάτι καλό για εμένα και για το σώμα μου. Παρ’ όλα αυτά προσπαθώ να γυμνάζομαι 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Κάνω personal training με την Ιωάννα Λαουμτζή, η οποία οφείλω να ομολογήσω πως κατάφερε να βάλει με τέτοιο τρόπο στη ζωή μου τη γυμναστική, ώστε να την αγαπήσω.

Ασχολείται αποκλειστικά με εμένα και προσαρμόζουμε το πρόγραμμα ανάλογα με τις ανάγκες μου. Η γυμναστική πλέον για μένα είναι αυτή η μία ώρα απόδρασής μου από τα πάντα. Σκέψεις, social media, τηλέφωνα. Μου φεύγει η ένταση της ημέρας, λειτουργεί αγχολυτικά και φυσικά βλέπω το σώμα μου να αλλάζει και μου αρέσει αυτό». Ωστόσο, η γυμναστική ήταν ανέκαθεν στη ζωή της.

«Από μικρή έκανα ενόργανη, στίβο, βόλεϊ, μέχρι και καράτε. Έχω λάβει μέρος και σε αγώνες στίβου, με παταγώδη αποτυχία, αλλά ας μη σταθούμε σε αυτό (γέλια). Θεωρώ πως κατά τύχη έγινε, αλλά με βοήθησε να “χτίσω” ένα αθλητικό σώμα, το οποίο προσπαθώ να συντηρήσω για όσο περισσότερο μπορώ. Δεν είμαι, ούτε στο ελάχιστο, ο άνθρωπος που το πρωί θα σηκωθεί νωρίτερα από το συνηθισμένο για να πάει γυμναστήριο ούτε θα με δείτε ποτέ με δίκη μου πρωτοβουλία να τρέχω στον δρόμο, καλύπτοντας χιλιόμετρα, όπως κάνουν πολλοί που θαυμάζω. Είμαι λίγο “βαριά”».

Σε ό,τι αφορά τη διατροφή, η Ελένη δηλώνει πως παρασύρεται συχνά: «Μου αρέσει το φαγητό, μου προκαλεί ευχαρίστηση και αν βάλω στο μυαλό μου ότι “πρέπει” να περιορίσω κάτι, αυτόματα ο οργανισμός μου θα το ζητάει περισσότερο. Μεγαλώνοντας όμως αναζητώ περισσότερο τις πιο υγιεινές τροφές». Η τελευταία της ανακάλυψη είναι ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσει με τον πιο υγιεινό τρόπο τις βραδινές λιγούρες: «Ένα μπολ γιαούρτι με κομμένη μπανάνα και γκοτζι μπέρι, λιναρόσπορο, ιπποφαές, ηλιόσπορο, τρίμμα καρύδας και σιρόπι αγαύης ή marple syrop. Είναι τέλειο, δροσιστικό και χορταστικό».

Στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας, απολαμβάνει την απόλυτη ησυχία στον καναπέ του σπιτιού της και όλα τα προβλήματά της μοιάζουν μικρότερα όταν σκέφτεται πως «στο μέλλον θα τα σκέφτομαι και θα γελάω, όπως λένε. Πάντα τη επόμενη μέρα του πανικού όλα φαίνονται καλύτερα και πιο ήρεμα».

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα