Γλυκό και το Σάββατο; Ναι, με το τέλειο σορμπέ σοκολάτα

Αυτό είναι το τέλειο σορμπέ σοκολάτας. Παρά το γεγονός ότι, όπως όλα τα σορμπέ δεν έχει καθόλου κρέμα ή αυγά είναι τόσο απίστευτα κρεμώδες και απαλό με πλούσια σοκολατένια γεύση χάρη στην πικρή σοκολάτα. Επενδύστε σε μία καλή σοκολάτα και σε ένα καλής ποιότητας κακάο, κάνει πραγματικά τη διαφορά. Θα το λατρέψετε. Η Άντα Πλαϊνάκη μέσα από το blog της, New Sweets On The Blog, μας δίνει και αυτή το Σάββατο την πιο γλυκιά συνταγή.

Υλικά (για 1 λίτρο, περίπου)

200 γρ. καστανή ζάχαρη

70 γρ. κακάο σκόνη, κοσκινισμένο

70 γρ. μαύρη σοκολάτα, σε κομματάκια

2 κ.σ. γλυκόζη ή μέλι

1 κ.γ. άρωμα βανίλια (κατά προτίμηση εκχύλισμα)

500 ml νερό

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό σε μία κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και να πάρουν μία βράση. (Προσοχή, γιατί το μείγμα φουσκώνει πολύ)

2, Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη γλυκόζη, τη βανίλια και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά.

3. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10’ περίπου και στη συνέχεια χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ σε δύο ή τρεις δόσεις. (Η διαδικασία αυτή δεν είναι απαραίτητη, αλλά θα βοηθήσει ώστε να πάρουμε ένα πιο αφράτο σορμπέ).

4. Βάζουμε το σορμπέ σε μεταλλικό, κατά προτίμηση, σκεύος και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Καλύπτουμε απαλά την επιφάνεια με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη.

5. Προαιρετικά, για ακόμη πιο αφράτο σορμπέ, μπορούμε κάθε μία ώρα περίπου, να το βγάζουμε από την κατάψυξη και να το ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε 2-3 φορές μέχρι να παγώσει τελείως.

Καλή απόλαυση!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα