Γιατί η γενιά Ζ δεν μπορεί να σταματήσει να λέει “Ok, Boomer”; Tο μήνυμα πίσω από το σύνθημα που έχει γίνει viral

Αμέσως μετά τους millennials, τα «παιδιά της χιλιετίας» που ενηλικιώθηκαν κοντά στις αρχές του 2000- ακολουθεί η γενιά Ζ (generation Z) τα παιδιά που γεννήθηκαν μεταξύ του 1998 και του 2015. Κι ενώ τους χωρίζει μια γενιά, φαίνεται πως αυτά τα παιδιά ενώνουν το χάσμα γενεών μπροστά σε έναν κοινό “εχθρό”… τους baby boomers!

“Τα παιδιά πλέον βαριούνται να δουλέψουν”, “τα θέλουν όλα έτοιμα”, “είναι με ένα κινητό στο χέρι” είναι μερικά από τα σχόλια με τα οποία οι baby boomers -αλλά και αρκετοί της γενιάς Χ – κριτικάρουν τις νέες γενιές.

Τι απάντηση δίνουν σε όλα αυτά τα σχόλια οι Ζ; Ok, boomer! Κι όχι μόνο είναι κάτι που τους εκφράζει απόλυτα, αλλά το έχουν προχωρήσει και ένα βήμα παραπέρα. Πλέον κυκλοφορούν τσάντες, μπλούζες και πόστερ με αυτό το μήνυμα.

https://www.instagram.com/p/B4QvFAVpbXe/

Ποιο είναι το μήνυμα που κρύβεται πίσω από αυτή τη φράση;

Η 19χρονη Shannon O’Connor -που έχει σχεδιάσει κάποια t-shirts και φούτερ με το μήνυμα “Ok,Boomer” δίνει τη δική της εξήγηση στους New York Times:

«Οι παλαιότερες γενιές μεγάλωσαν με ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης, εμείς έχουμε μια διαφορετική οπτική. Οι περισσότεροι δεν πιστεύουν στην κλιματική αλλαγή ή δεν πιστεύουν πως κάποιος με βαμμένα μαλλιά θα μπορέσει να βρει δουλειά, μάλιστα πολλοί από αυτούς είναι κολλημένοι σε αυτό το τρόπο που βλέπουν τα πράγματα. Οι έφηβοι απλά τους απαντάνε “Ok, boomers.” Με αυτή τη φράση είναι σαν να τους λέμε πως θα τους αποδείξουμε ότι κάνουν λάθος και πως θα συνεχίσουμε να είμαστε πετυχημένοι γιατί ο κόσμος αλλάζει» δήλωσε η O’Connor η οποία μέσα από τις τσάντες που σχεδίασε έχει καταφέρει να να συγκεντρώσει περισσότερα από 10 χιλιάδες δολάρια.

https://www.instagram.com/p/B4NdpRWhVLf/?utm_source=ig_web_copy_link

Η Nina Kasman, μια 18χρονη μαθήτρια κολεγίου που πουλάει επίσης προϊόντα με αυτό το σύνθημα, δηλώνει στους New York Times πως οι επιλογές και οι αποφάσεις που έχουν πάρει στο παρελθόν άνθρωποι παλιότερων γενιών, έχουν καταστρέψει το μέλλον της δικής της γενιάς:

«Όλοι όσοι ανήκουν στην γενιά Ζ έχουν επηρεαστεί από τις επιλογές των boomers, που έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν. Αυτές οι επιλογές πληγώνουν εμάς και το μέλλον μας. Ο καθένας στην γενιά μου έχει να διηγηθεί μια τέτοια εμπειρία και είναι κάτι που πραγματικά μας έχει απογοητεύσει πολύ» ολοκλήρωσε.

Ok, boomers λοιπόν… το μέλλον ανήκει στα παιδιά!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα