Για ποιο λόγο όλοι ζητούν να απαγορευθεί το glitter;

Δίνει λάμψη και κάθε φορά που το χρησιμοποιούμε χρειαζόμαστε πολλές ώρες για να το απομακρύνουμε από τα ρούχα μας ή το σπίτι μας. Αλλά, το glitter κάθε φορά που θέλουμε να γιορτάσουμε έχει την τιμητική του. Φαίνεται όμως πως από το 2021 και μετά δεν θα το βλέπουμε συχνά, αφού ήδη πάνω από 60 φεστιβάλ στην Αγγλία σκοπεύουν να απαγορεύσουν το glitter στις διοργανώσεις τους μέχρι τότε ενώ έχει τεθεί και αίτηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος της Βρετανίας να απαγορευτεί τελείως. Γιατί;

To glitter αποτελείται από μικροσκοπικά πλαστικά σωματίδια και σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας New York Times χρειάζονται χίλια χρόνια για τη βιοδιάσπασή τους ενώ αυτά τα υλικά καταλήγουν στους ωκεανούς. 

Το glitter χρησιμοποιούνται ως υλικό από πολλές βιομηχανίες  από τις κατασκευές μέχρι και την οδοντική υγιεινή ενώ ακόμα και η αντικατάσταση του πλαστικού από το φιλικό προς το περιβάλλον mica φαίνεται πως δεν είναι λύση καθώς στην Ινδία-όπου υπάρχουν και τα μεγαλύτερα φυσικά αποθέματα, έχουν προκύψει ζητήματα στην εκμετάλλευσή του λόγω παιδικής εργασίας.

Ήδη πολλές εταιρείες έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο βιοδιασπώμενο glitter και τα καλά νέα είναι ότι ήδη υπάρχουν στην αγορά τέτοια προϊόντα. Απλά κοιτάξτε στην συσκευασία ώστε να αναφέρεται στα συστατικά!

 

 Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα