Δουλεύεις από το σπίτι; 5 tips που θα σε βοηθήσουν να παραμείνεις συγκεντρωμένη
Instagram @anthropologie

Κάποιοι το λατρεύουν, το είχαν δοκιμάσει ξανά και γενικώς γνωρίζουν πως να φερθούν. Υπάρχουν και κάποιοι όμως που έρχονται πρώτη φορά αντιμέτωποι με αυτή την πρόκληση. Να δουλέψουν δηλαδή από το σπίτι.

Ευτυχώς, πλέον, υπάρχουν πολλά επαγγέλματα που δίνουν αυτή τη δυνατότητα στους εργαζομένους. Να μπορούν δηλαδή να εργαστούν από όποιο μέρος του πλανήτη βρίσκονται. Εάν ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία σίγουρα περνάς αυτές τις ημέρες που ο ιός μας έχει κλείσει σπίτι μπροστά στον υπολογιστή δουλεύοντας και κάνεις skype με συνεργάτες και συναδέρφους.

Ακόμα και αν είσαι συνηθισμένη σε αυτό τον τρόπο εργασίας υπάρχουν κάποια πράγματα που θα πρέπει να προσέξεις ώστε να είσαι παραγωγική και να μην καταλήξεις να δουλεύεις υπερβολικά πολλές ώρες. Θα πρέπει να φροντίσεις λοιπόν τον εαυτό σου. Τι χρειάζεται να κάνεις;

1. Πρωινό

Κάθε μέρα, κάθε πρωινό, χωρίς να υπάρχει καμία δικαιολογία θα πρέπει να τρως πρωινό. Αλλά πρόσεχε! Αυτό δεν σημαίνει πως θα ξυπνήσεις τελευταία στιγμή, θα φτιάξεις κάτι στα γρήγορα και θα κάτσεις αμέσως στον υπολογιστή. Αντιθέτως πάρε λίγο χρόνο για να φας και να πιεις τον καφέ σου χαλαρά χωρίς να σκέφτεσαι τι έχεις να κάνεις αργότερα. Όταν τελειώσεις, ξεκινάς τη δουλειά σου.

2. Μη ξεχνάς το νερό

Λίγο πριν ξεκινήσεις να δουλεύεις, φρόντισε να γεμίσεις ένα μεγάλο μπουκάλι με νερό, το οποίο θα έχεις συνεχώς δίπλα σου. Αυτός είναι ένας τρόπος για να μη ξεχνάς να πίνεις νερό. Έτσι, ο εγκέφαλος σου θα λειτουργεί καλύτερα και ο οργανισμός σου θα είναι ενυδατωμένος.

3. Πρόσεχε τη διατροφή σου

Είτε ακολουθείς κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής είτε όχι, θα πρέπει να είσαι προσεκτική με τα snacks που τρως όσο δουλεύεις. Μην το παρακάνεις τρώγοντας υπερβολικές ποσότητες καθώς τότε δεν θα είσαι καθόλου παραγωγική. Μη ξεχνάς όμως και να φας. Ένα διάλειμμα για μια σαλάτα, μία μπάρα δημητριακών ή μερικοί ξηροί καρποί θα σε κρατήσουν χορτάτη και θα σου προσφέρουν ενέργεια.

4. Μη δουλεύεις στο κρεβάτι

Σίγουρα είναι το πιο άνετο μέρος του σπιτιού. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι το κατάλληλο μέρος για να εργάζεσαι. Αρχικά δεν σε βοηθά να κρατάς σε σωστή στάση το σώμα σου με αποτέλεσμα μετά από κάποιες ώρες να νιώθεις παντού πιασμένη. Επίσης, καθώς θα βρίσκεσαι στο σπίτι για πολλές, πολλές ημέρες, καλό είναι να ξεχωρίσεις το μέρος που χαλαρώνεις και το μέρος που εργάζεσαι. Μπορείς να καθίσεις στο γραφείο σου ή να δημιουργήσεις μία άλλη γωνιά μέσα στον χώρο σου που θα σε βοηθά να νιώθεις παραγωγική και συγκεντρωμένη.

5. Βάλε κανονικά ρούχα

Δηλαδή, μη ξεκινήσεις να δουλεύεις φορώντας τις πιτζάμες σου. Αυτό το tip σχετίζεται άμεσα με το παραπάνω. Οι πιτζάμες σε βοηθούν να χαλαρώσεις και τις φοράς κυρίως όταν πας για ύπνο. Εσύ όμως τώρα χρειάζεται να δουλέψεις. Έτσι, φόρεσε το πιο άνετο τζιν της συλλογής σου ή ακόμα και φόρμες εάν σε βολεύουν. με αυτό τον τρόπο θα μπεις σε mood δουλειάς.

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα