Δείτε την πιο νόστιμη συνταγή σούπας κολοκύθας από τον Γιάννη Αποστολάκη

 

Τέσσερις γνωστοί (και τηλεοπτικοί) σεφ μπαίνουν στην κουζίνα δημιουργώντας γλυκά και αλμυρά πιάτα που τους ανακινούν παιδικές μνήμες. Γιατί η γεύση έχει δυνατή μνήμη και είναι σφιχτά δεμένη με το συναίσθημα.

«Στο μυαλό μου έρχονται σκηνές από τα παιδικά μου χρόνια με στρωμένα γιορτινά τραπέζια και βαθιά πιάτα να αχνίζουν. Μια σούπα με κίτρινη κολοκύθα είναι για μένα το απόλυτο πρώτο πιάτο για ένα γιορτινό, χειμωνιάτικο τραπέζι. Απαλή υφή και βελούδινη γεύση».

— Γιάννης Αποστολάκης

Σούπα Kρέμα κολοκύθας με Μανιτάρια και Lime

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κρεμμύδι ξερό

1 κολοκύθα

3 κλωνάρια σελινόριζας

2 καρότα

1 μαραθόριζα

Χυμό από 2 lime

500 γραμμ. κολοκύθα

250 γραμμ. μανιτάρια λευκά

250 γραμμ. μανιτάρια

πλευρότους

100 γραμμ. μανιτάρια τύπου

ινόκι

100 ml κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. βούτυρο ζωικό

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45’. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε

μεγάλα κομμάτια το κρεμμύδι και σοτάρουμε με 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα. Κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα σοτάρουμε και αυτά με το κρεμμύδι, μέχρι να μαραθούν, σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 2 λίτρα νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 45’. Τέλος, προσθέτουμε την κολοκύθα και περνάμε τη σούπα από το μίξερ μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και ελέγχουμε την πυκνότητά της. Εάν είναι πολύ πηχτή, ρίχνουμε νερό και βράζουμε για 10’. Προσθέτουμε βούτυρο, κρέμα γάλακτος και χυμό lime, και σερβίρουμε με μανιτάρια ινόκι σοτέ για το γαρνίρισμα.

Φωτογραφίες:  Αλέξανδρος Ιωαννίδης

Επιμέλεια: Δώρα Μάστορα

Δείτε κι άλλες συνταγές στο νέο InStyle που κυκλοφορεί.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα