Χριστουγεννιάτικο κέικ με άσπρο γλάσο

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.

2. Χτυπάμε το βούτυρο για περίπου 3 λεπτά μέχρι να ασπρίσει, ρίχνουμε την ζάχαρη και την βανίλια σταδιακά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

3. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και μόλις ενωθούν τα υλικά ρίχνουμε το γάλα εναλλάξ με το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.

4. Βάζουμε το μίγμα μας σε 2 μακρόστενα ταψάκια του κέικ τα οποία έχουμε βουτυρώσει πολύ καλά.

5. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

6. Μόλις κρυώσουν, τοποθετούμε τα 2 κέικ πάνω σε μια σχάρα.

Για το γλάσο:

1. Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη και την ανακατεούμε με το ζεστό νερό.

2. Περιχύνουμε τα κέικ με το άσπρο γλάσο και στη συνέχεια μόλις έχει στεγνώσει το γλασο διακοσμούμε με φύλλα απο πάστα ζάχαρης και καραμέλες.

 

ΥΛΙΚΑ:

250 γρ. βούτυρο
3 φλιτζ. ζάχαρη
1 κ.σ υγρή βανίλια
4 αυγά
1 φλιτζ. γάλα
500 γρ. αλεύρι
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο 400 γρ. ζάχαρη αχνη
60 ml. ζεστό νερό

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα