Brioche

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180oC.

2. Βάζουμε όλα τα υλικά μας στο μίξερ με το γάντζο και τα ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά. Βάζουμε τη ζύμη μας σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει προηγουμένως και σκεπάζουμε με μία πετσέτα.

3. Περιμένουμε μία ώρα και βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ. Kόβουμε στη μέση και κόβουμε το κάθε μισό της ζύμης να μας βγάλει 12 μπαλάκια, σύνολο 24.

4. Σχηματίζουμε τα κομματάκια ζύμης σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί με λαδόκολλα. Σκεπάζουμε και περιμένουμε να ξαναφουσκώσουν.

5. Ψήνουμε στους 180οC για περίπου 25 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ:

5 φλιτζάνια αλεύρι για τσουρέκι
9 γρ. μαγιά ξερή
½ κ.γ. αλάτι
100 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
2 κ.σ. μέλι
280 ml γάλα
4 κ.σ. ζάχαρη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα