Αδυνάτισμα: Αυτή η άσκηση κάνει θαύματα – Δείτε διαφορά με 4′ την ημέρα
Αδυνάτισμα
Credit: 123RF

Είναι γεγονός πως με του μπαίνει η άνοιξη, το κεφάλαιο “αδυνάτισμα” ανοίγει ξανά. Είναι η εποχή που οι περισσότεροι αρχίζουν να σκέφτονται τα παραπανίσια κιλά που “ξέμειναν” από τον χειμώνα. Με το βλέμμα στο καλοκαίρι και το μαγιό με το οποίο θα κυκλοφορούμε στην παραλία, τα “κουδουνάκια” αρχίζουν να χτυπούν πως είναι καιρός να λάβουμε μέτρα!

Μία άσκηση η οποία είναι πολύ αποτελεσματική και υπόσχεται θαύματα είναι η γνωστή “plank” ή αλλιώς “σανίδα”. Μοιάζει απλή ωστόσο δεν είναι. Στην “σανίδα” το σώμα πρέπει να ευθυγραμμίζεται ενώ στηρίζεται μόνο στους αγκώνες και τα δάχτυλα των ποδιών.

Η άσκηση “plank” ενεργοποιεί όλο τον κορμό και τονώνει πολλούς μύες του σώματος. Παράλληλα βοηθά στην απώλεια λίπους κυρίως γύρω από την περιοχή της κοιλιάς αλλά και του λαιμού.

Αδυνάτισμα με “σανίδα” για 4′ την ημέρα

Δοκιμάστε για τον επόμενο μήνα να κάνετε καθημερινά σανίδα για 4′ την ημέρα και θα δείτε θαύματα στο σώμα σας. Όχι μόνο θα δείτε το κορμί σας να σμιλεύει αλλά θα εντοπίσετε διαφορά και στη στάση του σώματος.

Εάν ωστόσο έχετε καιρό να γυμναστείτε και τα 4′ είναι κάτι το ακατόρθωτο για εσάς, υπάρχει η εξής εναλλακτική. Κάνετε την αρχή με 20 δευτερόλεπτα τη φορά και σταδιακά φτάνετε στα 4 λεπτά.

Αδυνάτισμα με “σανίδα”: Challenge 30 ημερών

Να θυμάστε πως η γυμναστική και η σωστή διατροφή θα πρέπει ιδανικά να αποτελούν τρόπο ζωής.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα