Η υπέροχη επιδερμίδα της Μαίρης Καλύμνου: H VIP αεροσυνοδός, travel blogger και δημιουργός του pintolife.gr μιλά στο InStyle για τη λεύκη
Instagram @marykalymnou

Η λεύκη εμφανίστηκε πρώτη φορά… πριν από δεκατρία χρόνια περίπου. Ξεκίνησε πιο ήπια, με ελάχιστα σημάδια στα χέρια μου, αλλά εξελίχτηκε γρήγορα μετά τον έβδομο χρόνο. Η αρχή ήταν πολύ δύσκολη και η αποδοχή ήταν κάτι που δεν μπορούσα να βάλω στη ζωή μου. Δεν μπορούσα να δεχτώ εύκολα αυτό που συνέβαινε καθώς έβλεπα το δέρμα μου να αλλάζει κάθε τόσο.

https://www.instagram.com/p/CABH_nVlPfs/

Αποφάσισα να μιλήσω για αυτή… έναν χρόνο πριν, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού μου στο εξωτερικό. Για πολλά χρόνια αισθανόμουν ότι καταπιέζομαι, ότι ζω με κάτι που δεν μου αρέσει και ήμουν σε φάση άρνησης. Το έκανα κυρίως για να απελευθερωθώ εγώ η ίδια από αυτό που με δυσκόλευε και κατ’ επέκταση για να βοηθήσω και όποιον ίσως αντιμετωπίζει κάτι αντίστοιχο.

Αρκετοί γύρω μου… δεν γνωρίζουν ακριβώς τι είναι λεύκη. Κάποιοι νομίζουν πως είναι κολλητική, κάτι που δεν ισχύει. Έχω περάσει περιόδους ανασφάλειας, γιατί ένιωθα πως κάποιος κοιτάζει τα σημάδια μου κάπως περίεργα και ενίοτε υποτιμητικά. Αυτό συνέβαινε γιατί εγώ η ίδια δεν έβλεπα τον εαυτό μου αληθινά όμορφο.

https://www.instagram.com/p/CADu9CyFLLF/

Σήμερα νιώθω… πιο όμορφη από ποτέ. Νιώθω πιο ξεχωριστή και αισθάνομαι πως η λεύκη δεν με επέλεξε τυχαία. Πάντοτε ένιωθα διαφορετική και τώρα απλώς είναι ξεκάθαρο και σε όλους γύρω μου. Η μοναδικότητα έχει τη δύναμη να σε μεταμορφώσει όταν την αποδεχτείς. Και σε εμένα συνέβη ακριβώς αυτό.

Beauty icon μου… είναι η Amber Jean Rowan, μοντέλο και ηθοποιός από την Ιρλανδία, η οποία ζει με αλωπεκία και κατάφερε μετατρέψει τη μοναδικότητά της στο πιο δυνατό της όπλο. Έχει δημιουργήσει τη διαδικτυακή κοινότητα Hair Free Life, αφιερωμένη στην ανάδειξη όλων των αιτιών που προκαλούν απώλεια τριχών.

https://www.instagram.com/p/CBvCSslnoYu/

Το Pinto life είναι… ένα υπέροχο κίνημα διαφορετικότητας, το οποίο στηρίζουν μοναδικοί άνθρωποι που ζουν με κάποια ιδιαιτερότητα, όπως εγώ, και εμπνέει καθημερινά άλλους τόσους! Η ιδέα για το όνομα του Pinto Project ξεκίνησε από την αγάπη μου για τα άλογα Pinto, μια σπάνια ράτσα με εκπληκτικούς χρωματισμούς σε διάφορα μέρη του σώματός τους, σαν μπαλώματα-έργα τέχνης. Μια απόδειξη του πόσο υπέροχη είναι τελικά η μη τελειότητα. Pinto είναι η ιδιαιτερότητα του καθενός μας. Το «χρώμα» μας. Ο στόχος και το όραμά μου είναι να βοηθήσω όποιον και όπως μπορώ να κάνει pin-to-life, να καρφιτσωθεί με τη ζωή και να την αγαπήσει.

https://www.instagram.com/p/CBXlxFGltfj/

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα