Home of Etheria: Πώς ήταν η πρώτη εμπειρία μου σε ένα ολιστικό κέντρο ομορφιάς και ευεξίας

Πόσες φορές έχετε ακούσει πως χρειάζεται να αγαπάμε και να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Να ακούμε τις ανάγκες του και να του προσφέρουμε ακριβώς ό,τι χρειάζεται. Μερικές φορές όλα αυτά μας ακούγονται κάπως κλισέ και τετριμμένα, ωστόσο δεν είναι.

Σε μία προσπάθεια μου λοιπόν να χαλαρώσω, να αποβάλλω όλη την πίεση και την αρνητική ενέργεια που είχε συσσωρευτεί στον οργανισμό μου την τελευταία περίοδο, αποφάσισα να κανονίσω μία self pampering ημέρα. Ο προορισμός μου βρισκόταν στο Παλαιό Φάληρο και αυτό που δεν γνώριζα τη στιγμή που περνούσα την πόρτα του Home of Etheria είναι πως βγαίνοντας θα ένιωθα εντελώς διαφορετική.

Εκεί λοιπόν συνάντησα την ιδιοκτήτρια του κέντρου, Σοφία Καραντέλου, η οποία μόνο με τη θετική της διάθεση και την ευγένεια της μου άλλαξε τη διάθεση. Με τη Σοφία λοιπόν αρχικά επικεντρωθήκαμε στην περιποίηση του προσώπου, αφού η κούραση και το άγχος είχαν αφήσει τα σημάδια τους στην επιδερμίδα μου. Αφέθηκα στα μαγικά της χέρια και εκείνη μου έκανε μασάζ με με ελιξίρια βοτάνων και λουλουδιών, ηλεκτροβελονισμό και το botox της Ανατολής, μία τεχνική μη επεμβατικής αντιγήρανσης που γίνεται με τη βοήθεια του Gua Sha (θα σας μιλήσουμε σύντομα για αυτά τα gadgets). 

Επίσης, όπως οι περισσότερες από εσάς έτσι και εγώ περνάω πολλές, πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή, ένιωθα πολύ πιασμένη στην περιοχή του αυχένα και της πλάτης. Αυτή η ενόχληση βέβαια μειώθηκε σε μεγάλο βαθμό μετά από το μασάζ που μου έκανε η Σοφία, αφού πρώτα ετοίμασε ένα λάδι, ειδικά για εμένα και τις ανάγκες μου. 

Φεύγοντας από το Home of Etheria ένιωθα άλλος άνθρωπος. Ανανεωμένη, ξεκούραστη και εμφανώς πιο ήρεμη. Ακριβώς επειδή πιστεύω λοιπόν πως όταν κάποια από εμάς ανακαλύπτει κάτι που αξίζει να μοιραστεί, έτσι λοιπόν και εγώ σκέφτηκα να σας συστήσω τη Σοφία και τον μαγικό της κόσμο μέσα από τη συζήτηση που κάναμε. 

Aρχικά Σοφία για να σε γνωρίσουμε, εξήγησε μας με τι ακριβώς ασχολείσαι και πως αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτόν τον χώρο.

Το ενδιαφέρον μου για τα βότανα με οδήγησε να σπουδάσω φυσιοπαθητική, ένα σύστημα ολιστικής προσέγγισης του ανθρώπινου οργανισμού που περιλαμβάνει φυσικές συμπληρωματικές μεθόδους ευεξίας όπως βοτανοθεραπεία, ανθοϊάματα, διατροφολογία, αρωματοθεραπεία, κρυσταλλοθεραπεία και ηλεκτροβελονισμό. Η ειδίκευση μου είναι στην κοσμητική εναλλακτική ιατρική και αντιγήρανση, που σημαίνει ότι χρησιμοποιώ φυσικά μέσα ώστε να υπάρχει το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Επίσης, λόγω των σπουδών μου στη yoga στην Ελλάδα και των ταξιδιών μου στην Ινδία, τη χρησιμοποιώ επίσης τόσο για την υποστήριξη του δέρματος όσο και ως αυτόνομο σύστημα για χαλάρωση και ευεξία.

Πρόσφατα, ίδρυσα το Home Of Etheria στο Παλαιό Φάληρο, έναν χώρο φυσικής ομορφιάς και ευεξίας, όπου μπορεί κανείς να χαλαρώσει σε ένα ήρεμο περιβάλλον και να ανανεώσει  την ενέργεια του σε όλα τα επίπεδα, σωματικό, νοητικό και πνευματικό. Εστιάζει αποκλειστικά στην προώθηση φυσικών καλλυντικών και προϊόντων αυτο-φροντίδας. Στόχος μου είναι να εμπνεύσω τους ανθρώπους να θέλουν να φροντίζουν τον εαυτό τους, να δίνουν το καλύτερο στον οργανισμό τους και να χρησιμοποιούν καλλυντικά και βότανα που ωφελούν όχι μόνο το δέρμα, αλλά παράλληλα και την ψυχοσύνθεση.

Τι ακριβώς σημαίνει φυσικά καλλυντικά και για ποιο λόγο αξίζει να τα προτιμήσει μια γυναίκα;

Φυσικά ονομάζονται τα καλλυντικά τα οποία αποτελούνται από φυσικές ή φυτικές ουσίες όπως βρώσιμα συστατικά, βότανα, κρυστάλλους, αιθέρια έλαια κ.α. Συνθετικά συστατικά -από parabens έως βαζελίνη-απαντώνται συχνά στα καλλυντικά. Όμως, τα φυσικά καλλυντικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούμε αν κάποιο συστατικό μπορεί να βλάψει την υγεία μας μακροπρόθεσμα, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζουν υψηλή απόδοση. Τα αρωματικά φυτά που βρίσκονται σε αυτά, διαθέτουν εξαιρετικά επουλωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιγηραντικές ιδιότητες, ενώ είναι πολύ αντιοξειδωτικά. Πραγματικά, αισθάνομαι ότι η χρήση τους αποτελεί μία πολύ πιο μοντέρνα επιλογή, εξαιτίας του απλού γεγονότος ότι εμπεριέχουν πραγματικά συστατικά. Γιατί να χρησιμοποιήσουμε οτιδήποτε άλλο;

Επίσης, εξήγησέ μας τον όρο «ολιστική» περιποίηση επιδερμίδας; Όταν μια γυναίκα ακολουθεί μία τέτοιου είδους ρουτίνα ομορφιάς, σημαίνει πως δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει άλλο προϊόν;

Βεβαίως και μπορεί! Ωστόσο, σταδιακά ακολουθώντας την ολιστική προσέγγιση και παρατηρώντας τις θεαματικές αλλαγές στο δέρμα της, θα αρχίσει να κάνει πιο συνειδητές επιλογές και θα επιθυμεί η ίδια να ενσωματώσει την ρουτίνα φυσικής ομορφιάς στην καθημερινότητά της. Ο όρος ολιστική περιποίηση αναφέρεται στην ολιστική προσέγγιση ως προς την φροντίδα μιας επιδερμίδας. Λαμβάνονται υπόψη, τόσο η σύσταση των καλλυντικών και οι τεχνικές περιποίησης, όσο και η ποιότητα του ύπνου, η διατροφή, η κίνηση, οι καθημερινές μας συνήθειες κ.α. με στόχο μία εξατομικευμένη προσέγγιση που θα ταιριάζει σε κάθε άτομο ξεχωριστά. Σε μία συνεδρία ολιστικής περιποίησης, αξιολογείται όχι μόνο η κατάσταση του δέρματος αλλά και ο,τιδήποτε κρύβεται πίσω από αυτό. Έτσι, υποστηρίζουμε το σύμπτωμα και ενισχύουμε τον οργανισμό, ώστε να εξαλειφθεί το αίτιο. Η ολιστική φροντίδα του δέρματος, κρύβει μία φιλοσοφία αυτο-φροντίδας και αυτο-αγάπης, η οποία, σταδιακά, γίνεται τρόπος ζωής.

Αυτές οι θεραπείες, έχουν την ίδια επίδραση τόσο σε νέες όσο και σε ώριμες επιδερμίδες; Τι συμβαίνει με τα ακνεϊκά δέρματα;

Οι θεραπείες αυτές προσαρμόζονται εξατομικευμένα, επομένως, ναι έχουν παρόμοια επίδραση. Φυσικά, όσο πιο νωρίς ξεκινήσει κανείς, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα. Για τον λόγο αυτό, πάντα τονίζω τη σημασία της πρόληψης, είτε πρόκειται για την αντιγήρανση, την κυτταρίτιδα, την ακμή, για όλα. Πίσω από κάθε αισθητικό πρόβλημα κρύβονται διάφοροι παράγοντες, όπως η έκφραση της γενετικής προδιάθεσης λόγω στρεσογόνων παραγόντων, η χρήση ακατάλληλων προϊόντων ομορφιάς κτλ. Η ακμή, συγκεκριμένα, είναι μία πολυπαραγοντική δερματολογική πάθηση και είναι συχνά δύσκολο να αναγνωριστεί το αίτιο. Τα βότανα, τα αιθέρια έλαια και η διατροφή είναι πολύτιμα εργαλεία που συνδυάζονται ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα, συχνά ταυτόχρονα με τη παρακολούθηση από ιατρό δερματολόγο. Προσωπικά, είχα χρόνιο πρόβλημα ακμής, κάτι που τελικά ξεπέρασα αποκλειστικά με φυσικές μεθόδους.

Ποια μέθοδο αντιγήρανσης μας προτείνεις;

Προτείνω ανεπιφύλακτα το gua – sha. Είναι μία μέθοδος μάλαξης με ειδικό κρύσταλλο, ο οποίος με ειδικούς χειρισμούς, καθοδηγείται σε διάφορα σημεία του προσώπου. Όλες οι γυναίκες χρειάζεται να την δοκιμάσουν, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, καθώς τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά από την αρχική κιόλας συνεδρία. To gua sha, προέρχεται από την Ανατολή και χρησιμοποιείται για την τόνωση, την γλυπτική και την αποτοξίνωση της επιδερμίδας του προσώπου. Την υποστηρίζω τόσο πολύ, διότι παράλληλα με την αποτελεσματικότητά της, αποτελεί μια βαθιά χαλαρωτική εμπειρία με διάφορα πρόσθετα οφέλη, όπως εξάλειψη πονοκεφάλων, νοητική ξεκούραση, κ.α.

Επίσης, ασχολείσαι και με αιθέρια έλαια. Πως μας επηρεάζουν και γιατί να επιλέξει μια γυναίκα να κάνει αρωματοθεραπεία;

Τα αιθέρια έλαια είναι μαγικές ουσίες. Δρουν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και επηρεάζουν ιδιαίτερα το μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου, που είναι η έδρα των συναισθημάτων. Έτσι, επιφέρουν συναισθηματική αποφόρτιση που συχνά είναι και ο λόγος που εμείς οι γυναίκες – και όχι μόνο- αισθανόμαστε βάρος ή ακαμψία στο σώμα μας. Όμως, δεν σταματούν εκεί. Επειδή είναι σύνθετες χημικές ενώσεις, παρουσιάζουν πολλαπλές δράσεις. Υπάρχουν αιθέρια έλαια αντιγηραντικά, αναπλαστικά, επουλωτικά, χαλαρωτικά, υπναγωγά, αντιβακτηριακά, κατάλληλα για μυϊκούς πόνους… Οι δράσεις τους είναι αναρίθμητες, γι’ αυτό μπορούν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Στην κοσμετολογία προσφέρουν το εξής πολύτιμο προσόν: δρουν βαθιά μέσα στο χόριο. Αυτή η θρέψη του δέρματος εκ των έσω, τα καθιστά και τόσο αποτελεσματικά όταν τα χρησιμοποιούμε. Το άτομο που θα έρθει για μία συνεδρία αρωματοθεραπείας, το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσει μια απόλυτα χαλαρωτική, ξεκούραστη και αναζωογονητική εμπειρία σε ένα πραγματικά βαθύ επίπεδο. Ανάλογα με τον λόγο επίσκεψης, θα χρησιμοποιηθούν και τα κατάλληλα αιθέρια έλαια, ώστε να ανακουφιστεί από το εκάστοτε πρόβλημα που τον απασχολεί.

Στο Home Of Etheria προσφέρετε υπηρεσίες ακόμη και από απόσταση. Μίλησε μας για αυτό.

Η ιδέα των υπηρεσιών από απόσταση ξεκίνησε με σκοπό να γίνουν αυτές οι μέθοδοι γνωστές και προσβάσιμες σε ανθρώπους που ζουν μακριά από την Αθήνα ή ακόμη και στο εξωτερικό. Αφορούν κατευθυντήριες γραμμές ώστε να δημιουργήσει μία γυναίκα (ή ένας άντρας) τα δικά της τελετουργικά ολιστικής ομορφιάς στο σπίτι, αλλά και έναν τρόπο ζωής που αποσκοπεί στο να φτάσει το δέρμα σε μία κατάσταση τέλειας ζωτικότητας. Βάση ερωτηματολογίου, πραγματοποιείται μία αξιολόγηση της κατάστασης του δέρματος και δίνονται οι ανάλογες εξατομικευμένες συμβουλές που μπορεί να αφορούν μεθόδους ομορφιάς στο σπίτι, διατροφικές οδηγίες εστιασμένες ειδικά για το δέρμα, βοτανικά μίγματα κ.α. Θεωρώ ότι αν ένα άτομο έχει το κίνητρο να κάνει αυτή τη συνεδρία και να ακολουθήσει τις οδηγίες, θα μεταμορφώσει εντελώς το δέρμα του προς το καλύτερο επίπεδο που μπορεί να φτάσει. Τέλος, προσφέρονται και online μαθήματα yoga.

Βρείτε το Home of Etheria στα social media:

Facebook Home of Etheria

Instagram @homeofetheria

Site  homeofetheria.com