Βαφή: Όλες οι τεχνικές για να διορθώσετε το χρώμα των μαλλιών σας
τεχνικές για τη διόρθωση της βαφής μαλλιών
Credit: @valentinaferragni / Instagram

Τα tips για να διορθώσετε τα λάθη και τις αστοχίες και να αποκτήσετε το τέλειο χρώμα μαλλιών.

Η διόρθωση του χρώματος των μαλλιών θέλει μία εξειδικευμένη τεχνική που στοχεύει στη διόρθωση και τη βελτίωση του τόνου και της απόχρωσης των μαλλιών. Ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς, η διόρθωση των χρωμάτων και των τονικών προβλημάτων και η δημιουργία ενός ισορροπημένου αποτελέσματος χρήζει επιδεξιότητας και εμπειρίας. Γι’ αυτό αν κάποιο από τα παρακάτω προβλήματα σας είναι οικείο, καλό είναι να πάτε στον κομμωτή σας.

Τα πιο συχνά προβλήματα με το χρώμα των μαλλιών

  • Κιτρίνισμα: Οι ανεπιθύμητοι θερμοί ή πορτοκαλί τόνοι σε ξανθά ή ανοιχτόχρωμα μαλλιά μπορεί να προκύψουν λόγω της έλλειψης συντήρησης του χρώματος ή έκθεσης σε στοιχεία όπως ο ήλιος.
  • Ξεθώριασμα χρώματος: Τα χρώματα μαλλιών μπορεί να εξασθενούν ανομοιόμορφα, χάνοντας τη ζωντάνια τους και δημιουργώντας μια ατημέλητη εμφάνιση.
  • Ατυχήματα χρώματος: Απρόσμενα αποτελέσματα από μια επαγγελματική βαφή ή μια διαδικασία βαφής DIY θέλουν δραστικές διορθώσεις χρώματος.
  • Αλλεπάλληλες στρώσεις βαφής: Η επικάλυψη χρωμάτων και τα πολλαπλά layers πιθανόν να προκαλούν ανεπιθύμητα αποτελέσματα.
  • Δυσαρμονία χρωμάτων: Τα χρώματα και οι υποτόνοι μπορεί να γίνουν πιο σκούροι ή πιο ανοιχτοί από το επιθυμητό λόγω διαφόρων επιπλοκών.
  • Υπερβολικά σκούρες αποχρώσεις: Κατά τη μετάβαση από μια σκούρα απόχρωση σε μια πιο ανοιχτή, μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρέσετε το υπάρχον χρώμα χωρίς να τραυματίσετε την τρίχα.
  • Ρίζες: Καθώς τα μαλλιά μεγαλώνουν, μπορεί να υπάρχει εμφανής αντίθεση ανάμεσα στις ρίζες και των υπόλοιπων μαλλιών.

Τεχνικές διόρθωσης χρώματος

– Αφαίρεση χρώματος: Ο κομμωτής επιλέγει ένα επαγγελματικό προϊόν αφαίρεσης χρώματος. Αυτή ίσως είναι μία πιο ήπια επιλογή σε σχέση με το ντεκαπάζ, που φέρνει στα μαλλιά το φυσικό τους χρώμα.

Bleaching: Ένας κομμωτής μπορεί να το επιλέξει, αν το επιθυμητό χρώμα είναι πιο ανοιχτό από το φυσικό σας ή αν έχετε ανομοιόμορφο τόνο στα μαλλιά.

– Μπαλαγιάζ/Ανταύγειες: Για να διορθώσει τις σκούρες αποχρώσεις, ο κομμωτής μπορεί να κάνει μπαλαγιάζ ή ανταύγειες τοποθετώντας τις σε στρατηγικά σημεία. Αυτό δημιουργεί ένα φωτεινό, πολυδιάστατο αποτέλεσμα που μοιάζει φυσικό.

– Toner: Η εφαρμογή ενός τόνερ θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση και τη διόρθωση οποιωνδήποτε ανεπιθύμητων θερμών ή κίτρινων τόνων σε ανοιχτά ή λευκά μαλλιά, με αποτέλεσμα ένα πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα.

– Root Smudging: Ή αλλιώς Shadow Root. Για τις δυσχρωμίες στη ρίζα, ο κομμωτής κάνει blending. Δηλαδή τις βάφει με μια ελαφρώς πιο ανοιχτή απόχρωση μόνιμης ή ημι-μόνιμης βαφής, που ταιριάζει διακριτικά με το υπόλοιπο χρώμα.

Σταδιακή διόρθωση: Για ιδιαίτερα κατεστραμμένα μαλλιά, μία σταδιακή θεραπεία είναι η καλύτερη επιλογή. Η σταδιακή διόρθωση που χρειάζεται μερικές επισκέψεις βοηθάει να αποφευχθεί (ή να μειωθεί) το σπάσιμο της τρίχας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα