Ολα όσα θέλετε να ξέρετε και να κάνετε όταν έχετε βρεγμένα μαλλιά

Η φροντίδα των μαλλιών, ειδικά όταν είναι βρεγμένα, θέλει προσεκτικό χειρισμό, καθώς η τρίχα σ’ αυτή την περίπτωση είναι πιο ευαίσθητη. Προσοχή στα παρακάτω βήματα.

Μην πηγαίνετε για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά

Εντάξει, το να κοιμηθούμε με βρεγμένα μαλλιά είναι κάτι που όλες μας έχουμε κάνει μια και δύο φορές. Οι ειδικοί επιμένουν όμως ότι κάτι τέτοιο δεν κάνει καλό τόσο στην τρίχα, όσο και στο τριχωτό της κεφαλής. Τα βρεγμένα μαλλιά που στεγνώνουν κατά την διάρκεια του ύπνου κάνουν την τρίχα πιο εύθραυστη, οπότε σπάει  ευκολότερα μετά. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι η τριβή των βρεγμένων μαλλιών με το ύφασμα της μαξιλαροθήκης προκαλεί φριζάρισμα και φθείρει την τρίχα. Αν ωστόσο πρόκειται να κοιμηθείτε πάλι κάποια στιγμή έτσι, τουλάχιστον αφαιρέστε όσο περισσότερη υγρασία μπορείτε και περάστε στα μαλλιά σας ένα ενυδατικό και προστατευτικό έλαιο, προκειμένου να μειωθεί η φθορά τους.

Αποφύγετε να χτενίζετε τα μαλλιά σας έντονα όταν είναι βρεγμένα

Πολλοί λένε ότι δεν πειράζει να χτενίζετε τα μαλλιά ενώ είναι βρεγμένα, αρκεί να χρησιμοποιείτε τη σωστή βούρτσα. Δεν ισχύει αυτό ακριβώς. Οι ειδικοί προτείνουν να τα χτενίζετε απαλά με μια χτένα αν είναι νωπά και να επιλέξετε βούρτσα μόνο όταν έχουν στεγνώσει τελείως. Θυμηθείτε ότι το να χτενίζετε έντονα τα μαλλιά σας, ειδικά όταν είναι βρεγμένα, αυξάνει τις πιθανότητες να φθαρούν και να σπάσουν. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όποιο προϊόν και να επιλέξετε για να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας, χρησιμοποιήστε το με αγάπη και απαλότητα.

Προσέξτε τις κινήσεις σας όταν έχετε βρεγμένα μαλλιά

Όπως ξαναείπαμε, η βρεγμένη τρίχα είναι εξαιρετικά ευάλωτη, όχι μόνο στο χτένισμα, αλλά σε κάθε κίνηση. Όσο πιο πολύ νερό συγκρατούν τα μαλλιά, τόσο πιο προσεκτικές κινήσεις θέλουν. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μαλλιά αποτελούνται από πρωτεΐνες κερατίνης και οι συνθέσεις τους δεν πρέπει να εκτίθενται σε νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς έτσι αλλοιώνεται η ποιότητα της τρίχας. Είναι καλύτερο να τα “δουλεύετε” όταν έχουν στεγνώσει έστω και λίγο, παρά όταν έχετε μόλις βγει από το λούσιμο.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα