Οι ανταύγειες που μεταμορφώνουν τα μαλλιά σας
οι καλύτερες ανταύγειες
Credit: @serafinagiacobbehair / Instagram

Από τις έντονες ανταύγειες των ’90s και τα money pieces μέχρι την πάντα δημοφιλή τεχνική balayage, οι παρακάτω τεχνικές θα σας ανανεώσουν χωρίς να κάνετε μία ριζική αλλαγή.

Αναμφισβήτητα, μια αλλαγή στα μαλλιά μας, είτε μία κουπ είτε ένα διαφορετικό χρώμα, μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση – όχι μόνο στην εμφάνισή μας, αλλά και στην αυτοπεποίθηση και τη διάθεσή μας. Αν ωστόσο νιώθουμε διστακτικές να υιοθετήσουμε ένα νέο look, τότε οι ανταύγειες είναι η καλύτερη επιλογή.

Τα είδη ανταυγειών

Οι ανταύγειες δημιουργούν αντίθεση -ήπια ή έντονη- με το βασικό ή το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Αυτό χαρίζει διάσταση στο αποτέλεσμα και παράλληλα το φωτίζει. Ωστόσο, δεν υπάρχει μόνο ένα είδος ανταυγειών. Παρακάτω ακολουθούν οι διαφορετικές τεχνικές για να επιλέξετε εκείνη που σας αρέσει περισσότερο.

Βalayage

Ίσως μια από τις δημοφιλέστερες –αν όχι η πιο δημοφιλής- τεχνικές χρώματος στην Ελλάδα. Στο balayage ο ειδικός εφαρμόζει το χρώμα με κάθετες κινήσεις στην επιφάνεια της τρίχας, εκεί όπου τη χτυπάει ο ήλιος και όχι περιμετρικά. Το αποτέλεσμα είναι άκρως φυσικό, και ανοίγει διακριτικά από τη ρίζα προς τις άκρες. Εδώ η βαφή δεν πρέπει να είναι πάνω από 2 τόνους πιο ανοιχτή από τη βάση σας.

Ombre

Συνήθως δίνει έντονη αντίθεση από τη μέση των μαλλιών ως τις άκρες τους. Σε αντίθεση με το balayage, το ombre δεν αποσκοπεί τόσο σε ένα φυσικό look όσο σε ένα πιο fun στιλ, όπου το ένα χρώμα ‘σβήνει’ σταδιακά μέσα στο άλλο. 

Babylights

Τα… αδελφάκια των παραδοσιακών ανταυγειών. Τα “babylights” είναι πολύ πολύ λεπτές ανταύγειες που χαρίζουν φωτεινότητα και πολυδιάστατο αποτέλεσμα. Εξτρα πλεονέκτημά τους είναι ότι καθώς τα μαλλιά αναπτύσσονται δεν κάνουν έντονη αντίθεση με τις ρίζες.

Midlights

Είναι ένα είδος διακριτικών, σχεδόν αόρατων ανταύγειων. Για την ακρίβεια, είναι το ‘ενδιάμεσο’ χρώμα που συνδέει το χρώμα βάσης με τις ανταύγειες. Δηλαδή όχι πιο ανοιχτό από δύο τόνους.

‘Ripple’ ανταύγειες

Το στιλ συνδυάζει τις παραδοσιακές ανταύγειες με το balayage. Δηλαδή είναι μια συνένωση των δύο τεχνικών που δημιουργεί το ιδανικό blending χρωμάτων.

Airtouch highlights

Αυτή η διαδικασία διαρκεί περισσότερο από τις παραδοσιακές ανταύγειες, αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά φυσικό. Η τεχνική των airtouch highlights είναι μια τεχνική αποχρωματισμού με ντεκαπάζ όπου χρησιμοποιείται ο αέρας από το σεσουάρ για να διαχωρίσει τις τούφες. Είναι μια τεχνική που χαρίζει φυσική εμφάνιση στα μαλλιά, όπως αυτή που αποκτά από τον ήλιο.

Chunky ανταύγειες

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, είναι χοντρές ανταύγειες σε όλο το κεφάλι, με έντονη χρωματική αντίθεση. Το look ήταν πολύ δημοφιλές στα ’90s.

Money piece ανταύγειες

Ήταν η απόλυτη μόδα τη δεκαετία του ’90 και τώρα επιστρέφουν. Οι money pieces ανταύγειες έντονη αντίθεση με το υπόλοιπο χρώμα μαλλιών και τοποθετούνται στις δύο πλευρές του προσώπου.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα