Ο χρόνος που περνάει είναι ελκυστικός χάρη στις celebrities που τονίζουν το γκρι στα μαλλιά τους
photo by instagram.com/gwynethpaltrow/

Λέτε να είναι το γκρι στα μαλλιά, το χρώμα του μέλλοντος; Η επιμονή των διασημοτήτων σ’ αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Παρατηρώντας το φαινόμενο που κυριάρχησε το 2021 (προφανώς και λόγω της παγκόσμιας πανδημίας) δείχνει μια νέα τάση στην αποδοχή του χρόνου με τις διασημότητες ανά τον κόσμο να έχουν αγκαλιάσει όσο ποτέ άλλοτε τη γήρανση – φωτίζοντας αν μη τι άλλο τη φυσική έλξη τους έτσι απλά.

Χάρη στην υπέροχη Andie MacDowell που αναδεικνύει το γκρι στα μαλλιά της, οι λευκές τρίχες τείνουν να εξαφανίσουν την λέξη ντροπή (που στριφογύριζε στο παρελθόν με το άκουσμά τους). Τα φυσικά ασημένια μαλλιά (που λαμπυρίζουν στο φως) δεν σημαίνει πια ότι τα παρατάτε, αλλά ότι διασκεδάζετε με το χρόνο, σπάζοντας τη νόρμα των στερεοτύπων.

Ευτυχώς, ολόκληρος ο πλανήτης δείχνει ένα μοναδικό κράμα ενσυναίσθησης και αποστασιοποίησης, αγκαλιάζοντας περισσότερο από ποτέ τα φυσικά γκρίζα μαλλιά, αν θέλετε να τα έχετε ή να τα τονίζετε εκεί που στέκονται. Ισως να είναι και η κατάλληλη στιγμή παγκοσμίως να μιλήσουμε για μια θετική προσέγγιση της ηλικίας και να χειροκροτήσουμε τη διαδικασία.

Το Sex and the City επιστρέφει και τα φυσικά γκρίζα μαλλιά πρωταγωνιστούν στο Reboot της σειράς

Οσο αγχωτικό μπορεί να ήταν μέχρι χθες να εμφανίζονται λευκά στις ρίζες, άλλο τόσο λογικό δείχνει σήμερα, με μια ήσυχη ευγνωμοσύνη να δημιουργεί τις ωραιότερες ανταύγειες χάρη τους. Η Jan de Villeneuve στα 70 και κάτι της, δείχνει να απολαμβάνει τα γκρίζα της μαλλιά κι αυτά όχι μόνο δίνουν ένα σπέσιαλ εφέ λάμψης, αλλά επιχειρηματολογούν με τον τρόπο τους για την αληθινή ομορφιά.

Πάντως σήμερα, οι γυναίκες ασπάζονται την αλλαγή που φέρνει ο χρόνος και απολαμβάνουν, αλλά και απομυθοποιούν τον λευκό τόνο στα μαλλιά τους. Η Gwyneth Paltrow, η Salma Hayek Pinault, η Sarah Jessica Parker, η Cynthia Nixon, η Tracee Ellis Ross και η Jodie Foster, εναρμονίζουν κατά καιρούς το γκρι που κάνει εμφάνιση στις ρίζες τους.

Τα social media έχουν λατρέψει τη συγκεκριμένη τάση. Γυναίκες όλων των ηλικιών μοιράζονται με αυτοπεποίθηση τις ιστορίες τους για τα ασημί μαλλιά τους. Στο instagram υπάρχουν πάνω 2,6 εκατομμύρια δημοσιεύσεις με το hashtag #greyhair και 2,5 εκατομμύρια δημοσιεύσεις με #silverhair, ενώ στο pinterest, ο αριθμός των αναζητήσεων για το γκρι χρώμα έχει αυξηθεί περίπου 12 φορές.

Να αφήνεστε λοιπόν στο χρόνο αν αυτό επιθυμείτε, να ακολουθείτε τα συναισθήματά σας και να γιορτάζετε τις επιλογές σας.

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα