Γυμνάζεστε συχνά; Πρέπει να ξέρετε αυτό το tip για να.. προστατεύετε τα βαμμένα μαλλιά σας

Τι κι αν το καλοκαίρι έφυγε για τα καλά (επιτέλους, αν μας ρωτάτε) και θα αργήσουμε πάρα πολύ να βγάλουμε από πάνω μας τα πουλόβερ και τα μπουφάν; Η γυμναστική είναι κάτι που πρέπει να γίνεται χειμώνα-καλοκαίρι, ανεξάρτητα από το αν θα δείξουμε το σώμα μας με μαγιό ή σορτσάκια. Η γυμναστική κάνει καλό στην υγεία μας εν γένει, αλλά γνωρίζατε πως υπάρχει και κάτι που δεν μας κάνει καλό κατά τη διάρκεια της άσκησης;

«Ο ιδρώτας που προκαλείται κατά τη διάρκεια της άσκησης, μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά σου, πράγμα που μπορεί να κάνει το χρώμα να ξεθωριάσει και τα βαμμένα μαλλιά να δείχνουν πιο θαμπά», εξήγησε η Corinne Adams, hair colorist στο John Frieda Salon. Oh no! Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν αν θέλουμε να συνεχίζουμε να ασκούμαστε, αλλά να προστατεύσουμε και τα μαλλιά μας;

Η καλύτερη λύση είναι πριν ξεκινήσετε τη γυμναστική να απλώσετε στα μαλλιά σας ένα ενυδατικό προϊόν –μπορεί να είναι έλαιο μαλλιών ή leave in conditioner- και να τα πιάσετε κοτσίδα.

«Είναι πραγματικό must για τις καστανομάλλες, τις μελαχρινές, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν μαύρα μαλλιά, που είναι πιο πιθανό να «ξεφτίσει» το χρώμα στα μαλλιά τους», συμβουλεύει η colorist.

Εμείς πάντως δεν πρόκειται να ξαναπάμε στο γυμναστήριο χωρίς να βάλουμε στην τσάντα της γυμναστικής μας ένα προϊόν μαλλιών.