Φτιάξτε το πιο τέλειο scrub για να αποκτήσετε ξανά απαλό δέρμα μετά τις διακοπές

Καλή η θάλασσα, καλή η άμμος, καλός κι ο ήλιος (με αντηλιακό πάντα!), αλλά η αλήθεια είναι πως το δέρμα μας στις διακοπές δεν περνά και τόσο καλά, αφού όλα τα παραπάνω το ταλαιπωρούν. Ακριβώς για αυτό, μόλις γυρίσετε στο σπίτι σας, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και περιποιηθείτε το λίγο παραπάνω, ξεκινώντας με ένα απολεπιστικό προϊόν, το οποίο θα φτιάξετε μόνες σας.

Οι συνταγές για homemade body scrub είναι πολλές αλλά μία από τις πλέον αγαπημένες μας είναι αυτή με τη λεβάντα, το αμυγδαλέλαιο και τη λευκή ζάχαρη. Η μυρωδιά της λεβάντας είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως χαλαρώνει το σώμα αλλά και το μυαλό ενώ το αμυγδαλέλαιο είναι super ενυδατικό. Όσο για τη λευκή ζάχαρη, είναι πιο ήπιο απολεπιστικό από τη μαύρη και σχεδόν λιώνει στο δέρμα χαρίζοντας ένα τέλειο feeling.

Θα χρειαστείτε:

1 κούπα λευκή ζάχαρη

1 κούπα αποξηραμένα άνθη λεβάντας

3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο

1 δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς

Εκτέλεση

Αναμείξτε όλα τα υλικά ώστε να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσέχοντας το αμυγδαλέλαιο να «βρέξει» όλη τη ζάχαρη και τα άνθη λεβάντας. Μεταφέρετε το μείγμα στο δοχείο σας και χρησιμοποιήστε αν θέλετε αμέσως. Ό,τι περισσέψει μπορείτε να το διατηρήσετε σε ένα δροσερό μέρος στο μπάνιο σας.

Μετά το scrub, απλώστε στο δέρμα σας μία από τις παρακάτω κρέμες για να του χαρίσετε ενυδάτωση.