Εσείς ξέρετε πόσο υγιή είναι τα μαλλιά σας; Κάντε αυτό το μίνι τεστ και θα μάθετε στη στιγμή!

Dimitrios Kambouris/Getty Images

Τα τραβάμε σε κοτσίδες, τα καίμε με την πρέσα και το σίδερο για μπούκλες, τα στεγνώνουμε με το σεσουάρ σε πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες, τα βάφουμε και τους κάνουμε ντεκαπάζ. Θεωρούμε πως είναι ασφαλές να πούμε πως τα μαλλιά μας συχνά υποφέρουν στα χέρια μας, κάνοντας πράγματα που τα καταστρέφουν ή έστω δεν τα βοηθούν να δείχνουν υγιή και λαμπερά.

Οι μάσκες, το συχνό κούρεμα και η μείωση όλων των προαναφερθέντων συνηθειών βοηθούν στο να ξαναγίνουν υγιή και λαμπερά τα μαλλιά μας. Πόσες, όμως, τα κάνουν όταν όντως αυτά τα χρειάζονται;

Επειδή ξέρουμε πόσο σας αρέσουν τα μακριά μαλλιά και για αυτό αποφεύγετε το κούρεμα, σας προτείνουμε να κάνετε το εξής τεστ:

Γεμίζετε ένα ποτήρι με νερό και ρίχνετε μία τρίχα σας μέσα. Αν επιπλεύσει, τότε τα μαλλιά σας είναι σε πολύ καλή κατάσταση και μπορείτε να συνεχίσετε να τα μακραίνετε. Αν πάλι βυθιστεί, κλείστε asap ραντεβού στο κομμωτήριο για κούρεμα και ξεκινήστε αμέσως να χρησιμοποιείτε μάσκες και άλλα προϊόντα που θρέφουν και επανορθώνουν την τρίχα.

Γιατί πιστέψτε μας, όσο κι αν προσπαθείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας, αν αυτά είναι κατεστραμμένα, δεν πρόκειται να τα καταφέρετε. Plus, οι κατεστραμμένες άκρες δεν δείχνουν καθόλου όμορφες, οπότε δεν έχει νόημα να τις κρατάτε απλά για το έξτρα μήκος.