Είσαι 40+; Αυτό είναι το συστατικό που πρέπει να περιλαμβάνουν τα skincare προϊόντα σου

Instagram @greceghanem

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε οι γυναίκες στη ρουτίνα ομορφιάς μας είναι πως συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε τα ίδια προϊόντα για πολλά χρόνια. Αυτό είναι λάθος για δύο βασικούς λόγους. Αφενός, η βιομηχανία της ομορφιάς εξελίσσεται καθημερινά. Νέα συστατικά και προϊόντα εμφανίζονται και είναι σούπερ αποτελεσματικά. Αφετέρου, οι ανάγκες της επιδερμίδας μας είναι διαφορετικές σε κάθε ηλικία και σε κάθε διαφορετική φάση της ζωής μας.

Έτσι, θα πρέπει να κάνουμε νέες δοκιμές σε προϊόντα μέχρι να καταλήξουμε σε εκείνα που είναι ιδανικά για εμάς ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση της επιδερμίδας μας.

Εάν ανήκετε στις γυναίκες που είναι 40+, υπάρχει ένα μαγικό συστατικό που θα πρέπει να υπάρχει σε όλα τα skincare προϊόντα που χρησιμοποιείτε.

Ο λόγος για τα αντιοξειδωτικά. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, στην ηλικία των 40+, η ανάπλαση και η αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος μειώνεται στο μισό. Αυτό σημαίνει πως η επιδερμίδα γίνεται επιρρεπής σε ρυτίδες, λεπτές γραμμές και δισχρωμίες.

Ευτυχώς για όλες μας υπάρχει τρόπος για να προλάβετε τα παραπάνω προβληματάκια, επιλέγοντας αντιοξειδωτικά skincare προϊόντα. Θα πρέπει, λοιπόν, τροφές και συστατικά όπως τα σταφύλια, τα blueberries και τα raspberries να μη μείνουν μόνο στη διατροφή σας, αλλά να μεταφερθούν και στην καθημερινή σας περιποίηση. Να υπάρχουν, δηλαδή, στις κρέμες ή τα serums που χρησιμοποιείτε.

Με αυτό τον τρόπο θα κάνετε boost στην παραγωγή του κολλαγόνου και θα σχηματίσετε ένα προστατευτικό στρώμα στην επιδερμίδα σας που θα μειώσει τις ελεύθερες ρίζες που σας αφαιρούν τη νεανική όψη.

Δες επίσης τις μάσκες προσώπου που θα διατηρήσουν ενυδατωμένη την επιδερμίδα σας:

Ποια είναι τα ρουζ που αξίζει να προσθέσεις στο νεσεσέρ σου: