Αυτή είναι η τροφή που κανείς δερματολόγος δεν καταναλώνει γιατί φράσσει τους πόρους

Δεν είναι μυστικό το γεγονός πως αυτά που τρώμε επηρεάζουν την υγεία μας και κατ’ επέκταση την εμφάνιση της επιδερμίδας μας. Έρευνες έχουν μάλιστα δείξει πως συγκεκριμένες τροφές συνδέονται άμεσα με την παραγωγή σμήγματος της επιδερμίδας, κάτι που μπορεί να είναι καταστροφικό για τα λιπαρά με τάσεις ακμής δέρματα, αφού το σμήγμα είναι αυτό που οδηγεί στους φραγμένους πόρους, τα μαυράκια και τα σπυράκια.

Αν λοιπόν θέλετε να τα κρατήσετε μακριά και να καθαρίσει το δέρμα σας, είναι σημαντικό να προσέχετε τι τρώτε καθημερινά – και δυστυχώς, μία από αυτές τις τροφές μάλλον την καταναλώνετε σε καθημερινή βάση, καθώς πρόκειται για τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Επεξεργασμένους υδατάνθρακες περιέχουν οι τροφές που έχουν κατασκευαστεί με λευκό αλεύρι, λευκό ψωμί, τα μακαρόνια, ζαχαρούχα ποτά, αναψυκτικά, προπαρασκευασμένοι χυμοί, γλυκά κοκ.

Σύμφωνα με την δερματολόγο Dr. Linda Stein Gold, αυτές οι τροφές έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, κάτι που κάνει το δέρμα να βγάζει σπυράκια. «Οι τροφές με ζάχαρη, το λευκό ψωμί, τα ντόνατς, τα μάφιν… όλα αυτά ανεβάζουν τα επίπεδα της ζάχαρης στο αίμα, γεγονός που οδηγεί μεταξύ άλλων σε υπερπαραγωγή σμήγματος και κατ’ επέκταση έξαρση της ακμής».

Με λίγα λόγια, αν θέλετε να έχετε αψεγάδιαστη επιδερμίδα, μείνετε μακριά από τις επεξεργασμένες τροφές και προτιμήστε φρέσκα φρούτα και λαχανικά.