Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνεις όταν βάζεις mascara
Instagram @rosiehw

Και ποια γυναίκα δεν λατρεύει τη mascara; Είναι από τα προϊόντα ομορφιάς που ξεχωρίζουν οι περισσότερες από εμάς, ενώ δεν υπάρχει γυνακείο νεσεσέρ που να μην περιέχει τουλάχιστον μία mascara. Ακόμα και αν δεν θέλουμε να φορέσουμε foundation ή πούδρα, είναι σίγουρο πως θα τονίζουμε τις βλεφαρίδες μας με λίγη -ή πολύ- mascara. Το βλέμμα μας γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό, ενώ ένα make up look δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένο χωρίς την προσθήκη mascara. Παρόλο όμως που η mascara είναι αναπόσπαστο κομμάτι του μακιγιάζ μας, πολλές από εμάς κάνουμε αρκετά λάθη στην τοποθέτηση της.

Ποια είναι αυτά;

Βάζουμε πολλές στρώσεις

Οι περισσότερες mascara είναι κατασκευασμένες για να εφαρμόζονται σε δύο στρώσεις. Και όχι παραπάνω. Όση περισσότερη ποσότητα συγκεντρώνεται τόσο χειρότερο και υπερβολικό γίνεται το αποτέλεσμα. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να μην αφήσετε τη mascara σας να στεγνώσει για να βάλετε τη δεύτερη στρώση.

Δεν τινάζετε το βουρτσάκι

Με το τίναγμα του απομακρύνεται ο extra αέρας και οι πιθανότητες να δημιουργηθούν γλομπάκια στις ελαχιστοποιούνται σημαντικά. Έτσι, θα πετύχετε το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Δεν παρατηρείτε την ημερομηνία λήξης

Εάν δεν μπορείτε να θυμηθείτε πότε αγοράσατε τελευταία φορά την mascara σας, θα πρέπει να την πετάξετε. Τα μικρόβια που αναπτύσσονται στις παλιές mascara δημιουργούν κοκκινίλες, φαγούρα και ερεθισμούς.

Εκτεθειμένες ρίζες

Εάν απλώνετε προσεκτικά της mascara από την ρίζα έως τις άκρες, τότε είστε σε καλό δρόμο. Εάν πάλι όχι, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε να το κάνετε. Όταν η mascara δεν απλώνεται από την ρίζα τότε οι βλεφαρίδες δείχνουν αρκετά πιο κοντές.

Μην ασκείτε μεγάλη πίεση

Όταν ασκείτε πίεση στο βουρτσάκι κατά την εφαρμογή, οι πιθανότητές να δημιουργηθούν μουτζούρες είναι μεγάλες. Έτσι, θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας μπατονέτες στο νεσεσέρ σας, ώστε να διορθώσετε οποιαδήποτε μουτζούρα.

 

[ap-read-more post=”631173″]

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα