4 περιπτώσεις που δεν πρέπει να τοποθετήσεις μακιγιάζ στην επιδερμίδα σου σύμφωνα με τους δερματολόγους

Instagram @byrdiebeauty

Για πολλές γυναίκες, η στιγμή που κάνουμε το μακιγιάζ μας είναι μία στιγμή απόλαυσης και γιατί όχι, χαλάρωσης. Μας φτιάχνει τη διάθεση, μας βοηθά να τονίσουμε τα σημεία που θέλουμε και φυσικά καλύπτουμε μερικές μικρο-ατέλειες που μπορεί να έχουμε στην επιδερμίδα μας. Και μπορεί να έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε το μακιγιάζ μας όποτε και όπως θέλουμε υπάρχουν όμως 4 περιπτώσεις που θα πρέπει να το αποφύγουμε.

Ποιες είναι αυτές;

Μετά από θεραπεία Micro-Needling

Η θεραπεία micro-needling είναι μία μη επεμβατική θεραπεία, στην οποία χρησιμοποιούνται πολύ λεπτές βελόνες που έχουν ως στόχο να ενθαρρύνουν την παραγωγή του κολλαγόνου στην επιδερμίδα μας. Η θεραπεία αυτή κάνει την επιδερμίδα σου να φαίνεται πιο απαλή, χωρίς σημάδια, ενώ μειώνει τις ουλές και τις ρυτίδες. Εάν λοιπόν αποφασίσεις ποτέ να κάνεις αυτή τη θεραπεία στην επιδερμίδα σου είναι πολύ σημαντικό να μην την τοποθετήσεις μακιγιάζ στη συνέχεια. Μετά από αυτά, οι πόροι σου θα είναι ανοιχτοί και θα χρειαστεί να περάσουν κάποιες ώρες μέχρι να επουλωθούν. Έτσι θα πρέπει α αποφύγεις το μακιγιάζ εάν θέλεις να μην υπάρξει κάποια μόλυνση.

Στο γυμναστήριο

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να φοράς μακιγιάζ στο γυμναστήριο. Ο Νο1 πιο βασικός από όλους όμως είναι πως όταν ιδρώνεις και υπάρχει foundation στην επιδερμίδα σου, αυτά τα στοιχεία ενώνονται και δημιουργούν ένα είδος «λάσπης» στην επιδερμίδα σου. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Να κλείνουν οι πόροι, ενώ είναι πολύ πιθανό να εμφανιστούν και σπυριά. Άρα; Μακιγιάζ και γυμναστήριο; ΟΧΙ.

Μετά την κολύμβηση

Έχει αποδεχτεί πως το να κολυμπάς χωρίς να έχεις κάνει ντεμακιγιάζ δεν είναι και το χειρότερος λάθος που μπορείς να κάνεις στην επιδερμίδα σου. Ειδικά, εάν κολυμπάς σε πισίνα, το foundation μπορεί να προστατέψει το δέρμα σου από το χλώριο ή τα συστατικά που υπάρχουν για να καθαρίζουν το νερό της πισίνας. Τα προβλήματα όμως ξεκινούν όταν θα βγεις από το νερό, καθώς ο συνδυασμός του foundation με το χλώριο και τα βακτήρια του νερού της πισίνας μένουν στο πρόσωπο σου και μπορούν να σου προκαλέσουν μολύνσεις. Έτσι, πριν να κολυμπήσεις φρόντισε να έχεις κάνει ένα καλό ντεμακιγιάζ.

Όταν έχει εμφανιστεί στο πρόσωπο σου κάποιο σπυρί

Έχει συμβεί σε όλες μας. Ξυπνάμε το πρωί, κοιτάμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και βλέπουμε έναν νέο, ανεπιθύμητο επισκέπτη στο πρόσωπο μας. Ναι, έχει εμφανιστεί ένα σπυρί. Σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει ένα πράγμα που δεν πρέπει να κάνεις σε καμία περίπτωση. Να τοποθετήσεις άπειρες στρώσεις foundation με σκοπό να το καλύψεις όσο καλύτερα μπορείς. Τα βακτήρια που μπορεί να υπάρχουν στο πινέλο του foundation μπορούν να προκαλέσουν κάποια μόλυνση και γενικώς να χειροτερέψουν την κατάσταση. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να μην εφαρμόσεις καθόλου foundation μέχρι να επουλωθεί το σπυράκι σου. Διαφορετικά, πλύνε πολύ καλά τα χέρια σου και τοποθέτησε μία μικρή ποσότητα με τα δάχτυλα σου.