2024: Οι κορυφαίες τάσεις της περιποίησης
gua sha και εργαλεία ομορφιάς
Credits: Unsplash

Η ενημέρωση για τις τελευταίες κορυφαίες τάσεις της περιποίησης του 2024 θα σας βοηθήσει να εξελίξετε τη ρουτίνα σας για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, οι εταιρείες δημιουργούν καινοτομικές λύσεις περιποίησης του δέρματος που κάνουν λιγότερο περίπλοκo και πιο προσιτό το skincare. Ας δούμε ποιες έχουμε ήδη σημειώσει για την επόμενη χρονιά:

Skincare patches

Τα γνωρίζουμε και τα αγαπάμε. Για παράδειγμα, τα δημοφιλή eye patches δίνουν λύση εξπρές στην καταπολέμηση του κουρασμένου και άτονου βλέμματος. Ωστόσο, το 2024 θα εξελιχθούν ακόμα περισσότερο. Σύμφωνα με έκθεση πρόσφατης μελέτης, οι ράφια των προϊόντων περιποίησης του δέρματός μας θα γεμίσουν σύντομα με patches αντηλιακών, ευεξίας, αρωματοθεραπείας αλλά και κατά των ρυτίδων.

Όπως πολλά beauty trends, έτσι και τα skincare patches ξεκίνησαν από την Νότιο Κορέα και πλέον είναι δημοφιλή σε όλο τον κόσμο, γιατί αποδίδουν άμεσα και ορατά αποτέλεσμα. Αποτελούν μια συμπληρωματική μορφή περιποίησης του δέρματος που ενισχύουν την υπάρχουσα ρουτίνα. Αυτό εξηγεί γιατί τα skincare patches είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στο πιο νεανικό αγοραστικό κοινό. Είναι απλά και –συνήθως- οικονομικά προσιτά.

Καινοτομικά καθαριστικά

Ο καθαρισμός είναι πιθανώς το θεμέλιο κάθε αποτελεσματικής ρουτίνας περιποίησης του δέρματος. Το 2024, οι ειδικοί προτείνουν να έχετε στο ντουλάπι του μπάνιου σας διαφορετικές καθαριστικές συνθέσεις. Δηλαδή αντί να έχετε ένα καθαριστικό για όλο τον χρόνο, θα επιλέγετε διαφορετικές συνθέσεις για την κάθε συμπεριφορά της επιδερμίδας, η οποία αλλάζει ανάλογα με την εποχή. Επιπλέον, τα “υβριδικά καθαριστικά” θα κάνουν πιο απλή τη διαδικασία του skincare, εξαλείφοντας τον διπλό καθαρισμό.

Η εξέλιξη του αντηλιακού

Ο παγκόσμιος ρυθμός εμφάνισης καρκίνου του δέρματος αναμένεται να αυξηθεί κατά 11% έως το 2050 (λόγω της κλιματικής αλλαγής). Επομένως είναι λογικό αυτή η κατηγορία να αποτελέσει το κέντρο ενδιαφέροντος για τις εταιρείες καλλυντικών τα επόμενα χρόνια. Εκτός από τον κίνδυνο του καρκίνου του δέρματος, η πλειονότητα των σημαδιών γήρανσης του δέρματος είναι εξαιτίας από την έκθεση στον ήλιο. Έτσι, αν χρησιμοποιείτε ρετινοειδή και βιταμίνη C και δεν φοράτε ήδη καθημερινά αντηλιακό, αυτά τα συστατικά είναι μάλλον περιττά. Επιπλέον θα δούμε την ανάπτυξη και άλλων υβριδικών αντηλιακών προϊόντων. Αντηλιακά σε μορφή serum, mists και foundations θα αποτελούν αποτελεσματικές λύσεις, τόσο για την προστασία όσο και την περιποίηση.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα