Το τέλειο τζιν – 6 μυστικά για να πετύχετε άψογη εφαρμογή
Τζιν παντελόνι με λευκό πουκάμισο
Credit: Jbrandjeans/Instagram

Το αγαπημένο μας ρούχο, το τζιν παντελόνι, αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας. Ωστόσο, είναι γεγονός πως συχνά δεν μπορούμε να εντοπίσουμε το τέλειο που θα αγκαλιάσει άψογα τη μέση, τους γλουτούς και τα πόδια μας ταυτόχρονα. Με την ποικιλία των γραμμών που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, η αποστολή μας είναι ακόμη πιο δύσκολη. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να κάνουμε ένα τζιν να προσαρμοστεί στα μέτρα μας κι όχι να προσαρμόσουμε το σώμα μας για να χωρέσει μέσα σε αυτό.

Tips για τέλεια εφαρμογή

  1. Αναγνωρίζουμε τα τζιν που μπορούμε να προσαρμόσουμε
  2. Κόψιμο των μακριών τζιν με ραπτομηχανή
  3. Στένεμα στα πόδια
  4. Προσαρμογή της μέσης με στρατηγικό τρόπο
  5. Πλύσιμο του τζιν πριν τη μεταποίηση
  6. Επιλογή ράφτη με εμπειρία σε τζιν

Αναγνωρίζουμε ποια τζιν μπορούμε να προσαρμόσουμε

Δεν μπορούν να γίνουν μετατροπές σε όλα τα τζιν. Αν ένα παντελόνι δεν ταιριάζει σωστά, έχει έλλειψη ύψους ή χαμηλό καβάλο, είναι καιρός να το αφήσετε και να ψάξετε για ένα άλλο κομμάτι.

Κόψιμο των μακριών τζιν με ραπτομηχανή

Αν έχετε βρει ένα τζιν που ταιριάζει στο σχήμα του σώματός σας αλλά όχι στο μήκος, το κόντεμα είναι η πιο εύκολη αλλαγή που μπορείτε να κάνετε. Ο ράφτης (ή και εσείς) μπορεί να το κοντύνει -είτε κόβοντας το ύφασμα και ξανακάνοντας τα στριφώματα, είτε σηκώνοντας τα στριφώματα χωρίς να κόψει το ύφασμα.

Στένεμα στα πόδια

Αν έχετε ένα τζιν που ταιριάζει καλά στη μέση και στους γλουτούς, αλλά τα πόδια είναι υπερβολικά φαρδιά, το στένεμα είναι μια απλή διαδικασία.

Προσαρμογή της μέσης με στρατηγικό τρόπο

Το πρόβλημα του «κενού» στη μέση μπορεί να επιλυθεί με την προσαρμογή της ζώνης ή ενός λάστιχου από έναν έμπειρο ράφτη. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να μην κάνετε υπερβολές, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη θέση των τσεπών και το μπροστινό σχήμα του τζιν.

Πλύσιμο του τζιν πριν τη μεταποίηση

Πριν παραδώσετε ένα νέο τζιν για αλλαγές, πλύνετέ το αρκετές φορές πρώτα. Το πλύσιμο σε κρύο νερό, επιτρέπει να διαμορφωθεί στο τελικό του σχήμα και το μήκος του, αποφεύγοντας τυχόν περαιτέρω συρρίκνωση.

Επιλέξτε ράφτη με εμπειρία σε τζιν

Όταν επενδύετε σε τζιν, βεβαιωθείτε ότι ο ράφτης το αντιμετωπίζει όπως θα αντιμετώπιζε ένα κοστούμι. Ρωτήστε εάν διατηρούν το αρχικό στρίφωμα. Αν αγοράζετε νέο τζιν που χρειάζεται μερικές αλλαγές, ρωτήστε το κατάστημα αν προσφέρει υπηρεσίες αλλαγών – ορισμένα προσφέρουν δωρεάν ή ράψιμο με έκπτωση.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα