Οργάνωση Ντουλάπας: 5 εύκολα tips για να μετατρέψετε τη βαρετή διαδικασία σε παιχνιδάκι
Credit: Nina Sandbech/Instagram

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να οργανώσετε την ντουλάπα σας και τελικά μόνο στη σκέψη κουράζεστε; Άλλες πόσες είδατε το χάος που επικρατεί πίσω από τις κλειστές πόρτες και κοντέψατε να βάλετε τα κλάματα; Και με όλα εκείνα τα χαμένα ρούχα τι γίνεται τελικά;

Δεν είναι ψέμα! Η οργάνωση της ντουλάπας είναι μια δύσκολη, χρονοβόρα και εξαιρετικά βαρετή διαδικασία. Όσο τέλειες κι αν δείχνουν οι οργανωμένες ανά χρώμα και είδος ντουλάπες της τηλεόρασης, άλλο τόσο αποκαρδιωτικό είναι το να τις βλέπουμε να μετατρέπονται σε… μπάχαλο λίγες μέρες μετά. Κάπου εδώ όμως να σας πούμε, πως υπάρχει τρόπος να μετατρέψετε τη διαδικασία αυτή σε παιχνιδάκι και ναι, μέχρι και να την απολαύσετε υπάρχει περίπτωση!

Ξεκινήστε με το στιλ

Πρώτα απ’ όλα, καθορίστε το στιλ που επιθυμείτε να αντικατοπτρίζει η ντουλάπα σας. Κάντε πινακάκια, προσθέστε λίγη έμπνευση και ανακαλύψτε τις τάσεις που σας ενθουσιάζουν! Με λίγα λόγια, πρώτα καταλήξτε στο στιλ και έπειτα ξεκινήστε την οργάνωση.

Εντοπίστε τα κομμάτια-κλειδιά της καθημερινότητάς σας

Εντοπίστε τα ρούχα που φοράτε πιο συχνά και απομονώστε τα από τα υπόλοιπα. Αυτά θα είναι οι “VIP” της ντουλάπας σας, επομένως αξίζουν έναν ξεχωριστό χώρο μέσα σε αυτή. Όχι μόνο για να τα βλέπετε μόλις την ανοίγετε, αλλά και για να μη χρειάζεται να τα ψάχνετε χαλώντας τα υπόλοιπα στοιβαγμένα ρούχα.

Διαχωρίστε τα ρούχα σας

Ξεχάστε τον απλό διαχωρισμό σε «κρατάω» και «απορρίπτω». Αντί για αυτό, δημιουργήστε τέσσερις στοίβες: «κρατάω», «χαρίζω», «πουλώ» και «ίσως». Είναι μια ευκαιρία όχι μόνο να οργανώσετε την ντουλάπα σας, αλλά να βγάλετε και μερικά χρήματα ή να κάνετε και μια φιλανθρωπία χαρίζοντας όσα δεν σας εκφράζουν πια σε όσους τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η σειρά των τζιν

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε μια σχετικά ατελή συλλογή τζιν. Ώρα λοιπόν, να ασπαστούμε τον μινιμαλισμό. Επιλέξτε τα τρία καλύτερα που σας ταιριάζουν και κολακεύουν τη σιλουέτα σας και χαρίστε τα υπόλοιπα. “Less is more” και η αλήθεια είναι πως μπορείτε να φοράτε καθημερινά το ίδιο τζιν και να μην το καταλάβει απολύτως κανείς.

Χαρίστε!

Χαρίστε νέα ζωή σε αυτά τα ρούχα που δεν σας αντιπροσωπεύουν πλέον, δίνοντάς τα σε κάποιον που θα τα εκτιμήσει περισσότερο. Είναι μια πράξη αλτρουισμού που θα εμπνεύσει και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο. Και φυσικά, δεν αναφερόμαστε σε ρούχα που δεν είναι σε καλή κατάσταση αλλά σε όσα δεν χρειάζεστε πια. Μήπως τώρα νιώθετε και οργανωμένες και καλοί άνθρωποι;

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα