4 μυστικά tips για να διατηρήσετε τα κασμιρένια ρούχα απαλά και χωρίς κόμπους
Η Gigi Hadid με κασμιρένιο πουλόβερ Guest in Residence
Credit: Guest In Residence/Instagram

Κασμίρ… αυτό το πολυτελές υλικό που μας αγκαλιάζει γλυκά κρατώντας μας ζεστές τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα. Άραγε ξέρατε ότι προέρχεται από τα τρίχωμα των κασμηρικών γιδιών, ένα είδος γίδας που κατοικεί κυρίως στην Κεντρική Ασία; Αυτά τα ζώα παρέχουν μια εξαιρετικά λεπτή και απαλή τρίχα, γνωστή ως «κασμίρ», που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ρούχων και αξεσουάρ. Η διαδικασία συλλογής του γίνεται κυρίως την άνοιξη, καθώς τότε οι τρίχες είναι στην καλύτερη φάση τους ποιοτικά. Το κασμίρ έχει μια μακρά ιστορία ως σύμβολο πολυτέλειας.

Για να διατηρήσουμε την απαλότητα και την ανθεκτικότητα των κασμιρένιων ρούχων ωστόσο, απαιτείται ειδική φροντίδα.

  • Μην τα πλένετε αλόγιστα
  • Διαβάστε το ταμπελάκι με τις οδηγίες πλύσης πριν τα βάλετε στο πλυντήριο
  • Διπλώστε και βάλτε τα στο σωστό μέρος της ντουλάπας
  • Ένα εργαλείο που αφαιρεί τους κόμπους στα πλεκτά, είναι πάντα χρήσιμο

Αποφεύγετε την υπερβολική πλύση

Το κασμίρ δεν χρειάζεται πλύσιμο μετά από κάθε φορά που το φοράτε. Επειδή είναι πιο ευαίσθητο, καλύτερα να το πλένετε περίπου κάθε τέσσερις φορές που το φοράτε. Σε περίπτωση λεκέδων, η τοπική επεξεργασία είναι αρκετή.

Ακολουθήστε τις οδηγίες καθαρισμού

Διαβάστε πάντα τις οδηγίες περιποίησης που παρέχονται στην ετικέτα του ενδύματος. Κάθε κομμάτι κασμίρ έχει διαφορετικές απαιτήσεις φροντίδας.

Επενδύστε σε εργαλείο κατά των κόμπων

Οι κόμποι είναι αναπόφευκτο φαινόμενο στο κασμίρ, όπως και στα περισσότερα πλεκτά. Για την αφαίρεσή τους, επενδύστε σε ένα ειδικό εργαλείο για κόμπους. Ένα ηλεκτρικό ξυράφι υφάσματος είναι ιδανικό για να διατηρήσετε την εμφάνιση των κασμιρένιων σας κομματιών.

Πάντα να τα αποθηκεύετε με φροντίδα

Η σωστή αποθήκευση των κασμιρένιων ρούχων είναι καθοριστική για τη διατήρηση τους σε άριστη κατάσταση. Αντί να τα κρεμάτε, προτιμήστε πάντα να τα διπλώνετε. Φέρνοντας τα μανίκια κάτω και διπλώνοντας το ρούχο οριζόντια, αποφεύγετε τον κίνδυνο των ρυτίδων και διατηρείτε το σχήμα τους.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα