Πόσα χρήματα πρέπει να ξοδεύετε για shopping κάθε μήνα;

Ναι, το ξέρουμε, συμβαίνει σε όλες μας. Κάθε μήνα -κάποιες από εμάς κάθε εβδομάδα- θέλουμε να αγοράσουμε και κάτι καινούριο. Η φύση της γυναίκας είναι τέτοια, που συνεχώς επιθυμεί ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ και δεν είναι ποτέ ικανοποιημένη με όσα ήδη έχει. Ίσως βέβαια και να μη φταίει η φύση γι’ αυτή την αχαλίνωτη επιθυμία μας να βγούμε στα μαγαζιά και να αδειάσουμε τον τραπεζικό μας λογαριασμό αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.

Σε όλες μας έχει τύχει να αποκτήσουμε κάτι το οποίο μας έχει κάνει να ματώσουμε οικονομικά, αλλά η ευχαρίστηση που μας προσέφερε η αγορά μας έκανε να ξεχάσουμε το οικονομικό αδιέξοδο. Άλλωστε μόλις πάρουμε τον επόμενο μισθό ξεχνάμε τις μέρες οικονομίας και επανερχόμαστε δριμύτερες.

Οι καιροί όμως είναι δύσκολοι και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να προσέχουμε περισσότερο τα έξοδά μας. Οικονομικοί αναλυτές που έχουν ασχοληθεί με το θέμα, αναφέρουν πως δεν θα πρέπει να ξοδεύουμε παραπάνω από το 5% των συνολικών μας αποδοχών για την αγορά ρούχων. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά ξέρετε πως μεταφράζεται; Για όσες έχουν έναν μισθό γύρω στα 500 ευρώ, το ποσό που πρέπει να διαθέτουν κάθε μήνα στα μαγαζιά δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 25 ευρώ. Αντίστοιχα όσες λαμβάνουν 800 ευρώ μηνιαίως μπορούν να ξοδεύουν περίπου 40 ευρώ για ρούχα και αξεσουάρ, ενώ τα «λεφτά για πέταμα» (που δεν είναι καθόλου για πέταμα εδώ που τα λέμε) για όσες παίρνουν 1000 και 1200 ευρώ, φτάνουν τα 50 και 60 ευρώ αντίστοιχα. Πόσες από εσάς τηρούν αυτό το 5%; Μάλλον καμία.

Είναι αδύνατο να βάλουμε σε καλούπι τις αγορές μας, ειδικά όλες εμείς που έχουμε πάθος με τη μόδα. Το καλύτερο όμως είναι να έχουμε μέτρο για να μην παίρνουμε στο τέλος του μήνα τηλέφωνο τον μπαμπά για να μας ενισχύσει. Από την άλλη βέβαια η αγαπημένη μας Carrie Bradshaw είπε το εξής: «I like my money where I can see it, hanging in my closet». Η απόφαση δική σας.

Διαβάστε ακόμα:

Το φόρεμα της Jamie Chung δεν είναι ακριβό και μας αρέσει πολύ

Eva Longoria: Να γιατί το σώμα της 40χρονης με μαγιό μοιάζει με αυτό 20αρας

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram