Πώς θα παραμείνεις on a budget στις online αγορές σου αυτή την περίοδο

Instagram @streetstylestars

Ως fashion editor, μία από τις ασχολίες μου είναι να παραμένω ενημερωμένη για κάθε νέα εξέλιξη των fashion brands. Ρούχα, παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ που είναι στις τάσεις για κάθε σεζόν. Φαντάζεστε λοιπόν πως όσο διασκεδαστικό και αν είναι να παρακολουθείς καθημερινά τα αγαπημένα σου e-shops άλλο τόσο βασανιστικό είναι καθώς θέλεις να τα αγοράσεις όλα. Όχι, εντάξει δεν είμαι shopaholic, υπόσχομαι.

Εάν υπάρχει κάτι όμως που έκανε την παραπάνω συνθήκη ακόμα πιο δύσκολη -και κάπου εδώ είμαι σίγουρη πως θα συμφωνήσετε και εσείς μαζί μου- είναι ο εγκλεισμός μας στο σπίτι λόγω του κορονοϊού. Είμαι σίγουρη πως όπως και εγώ έτσι και εσείς γεμίζετε αρκετό από τον ελεύθερο σας χρόνο κάνοντας scroll down στα eshops και αγοράζοντας πράγματα που έχετε ανάγκη -ή νομίζετε πως έχετε ανάγκη-. Εντάξει, εγώ σας καταλαβαίνω καθώς είμαι ικανή σε λίγο να αγοράσω και το φόρεμα που θα φορέσω τα Χριστούγεννα, αλλά θα πρέπει όλες μας να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας και πάνω από όλα να μη δούμε τον τραπεζικό μας λογαριασμό να αδειάζει σε μία ημέρα.

Για να σας βοηθήσω λοιπόν -εντάξει και τον εαυτό μου εννοείται- συγκέντρωσα εύκολα και πάρα πολύ χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν ναι μεν να κάνεις τις αγορές σου αυτή την περίοδο, αλλά ταυτόχρονα να κάνεις έξυπνες αγορές και να παραμείνεις on a budget.

Έρευνα

Αυτό είναι το πιο βασικό βήμα που πρέπει να κάνεις πάντα και ειδικά αυτή την περίοδο. Πριν αποφασίσεις να αγοράσεις κάτι, θα πρέπει να είσαι σίγουρη πως έχει κάνει τη σωστή επιλογή. Αυτή την εποχή και δεδομένης της κατάστασης, πολλά e-shops έχουν εκπτώσεις ή έχουν δωρεάν μεταφορικά.

Χρήματα

Επίσης, εάν έχεις αποφασίσει να κάνεις όντως κάποιες αγορές, θέσε στον εαυτό σου ένα πολύ συγκεκριμένο budget και μη ξεφύγεις ούτε λίγο. Αυτό θα σε αναγκάσει να κάνεις τις απαραίτητες αγορές και να μην αγοράσεις κάτι περιττό.

Εποχή

Αυτή η παράμετρος είναι πιο σημαντική από ποτέ. Όταν θα λήξει όλη αυτή η καραντίνα, το πιο πιθανό είναι πως θα είναι καλοκαίρι. Άρα; Ζέστη, πολλή ζέστη. Συνεπώς, θα πρέπει να αφαιρέσεις από το καλάθι των αγορών σου εκείνο το σούπερ fluffy πουλόβερ ή την πλεκτή ζακέτα και να προσθέσεις κάποιο μαγιό.

Τάσεις

Όσο μένεις σπίτι, διαβάζεις πολύ για όλες τις νέες τάσεις και πολύ καλά κάνεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να τις υιοθετήσεις και να τις αγοράσεις όλες. Πάρε μία βαθιά ανάσα και σκέψου εάν όντως θα φορέσεις αυτό το neon πουκάμισο που έχεις βάλει στο καλάθι σου ή απλώς το θέλεις επειδή το βλέπεις παντού.