Ο οίκος Alexander McQueen υποστηρίζει τους νέους σχεδιαστές χαρίζοντας τα υφάσματα του σε πανεπιστήμια

Instagram @alexandermcqueen

Ο θάνατος του Alexander McQueen ήταν ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα στον κόσμο της μόδας, ωστόσο το έργο που είχε αφήσει πίσω του, μας υπενθυμίζει πόσο ταλαντούχος και ευρηματικός σχεδιαστής ήταν. Ο Alexander McQueen μάλιστα υποστήριζε πάντα τους νέους σχεδιαστές μόδας και ήταν δίπλα τους τόσο χαρίζοντας τους συμβουλές όσο και παροτρύνοντας τους να ακολουθήσουν το όνειρο τους.

Αυτό ακριβώς φαίνεται πως συνεχίζει να κάνει ο οίκος του, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα προσφέρει σε 14 πανεπιστήμια μια μεγάλη ποσότητα από υφάσματα ώστε οι φοιτητές μόδας που δε έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν υφάσματα να καταφέρουν να δημιουργήσουν τις δικές τους συλλογές.

Όπως αποκάλυψε η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Sarah Burton, δεν έχουν πετάξει σχεδόν τίποτα από τα υφάσματα που υπήρχαν τόσα χρόνια στον οίκο. Η ίδια ανέφερε μάλιστα πως όταν ξεκίνησε να εργάζεται στον οίκο Alexander McQueen, την είχαν βοηθήσει δίνοντας της κάποια υφάσματα για την συλλογή της. Πλέον, αναφέρει η σχεδιάστρια είναι ακόμα πιο δύσκολο για έναν νέο σχεδιαστή να αγοράσει την απαραίτητη ποσότητα υφασμάτων που θα χρειαστεί για μία ολοκληρωμένη συλλογή.