Ο κορονοϊός πλήττει τη βιομηχανία της μόδας- Τι θα συμβεί με την εβδομάδα μόδας στο Παρίσι;
Instagram @giorgioarmani

Μπορεί ο Φεβρουάριος να είναι ένας μήνας γεμάτος μόδα, έμπνευση και στιλ, καθώς πραγματοποιούνται τα fashion weeks, ωστόσο φέτος υπάρχει κάτι που έχει επισκιάσει όλη αυτή την χαρούμενη και fashion διάθεση. Ο λόγος για τον θανατηφόρο ιό, τον κορονοϊό, ο οποίος έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στη βιομηχανία της μόδας.

Ο ιός που ξεκίνησε από την Κίνα έχει πλέον φτάσει στην Ευρώπη με τα τελευταία κρούσματα να παρουσιάζονται στην Ιταλία. Έτσι, ο κόσμος της μόδας δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος. Η αρχή έγινε με τον ιταλικό οίκο Armani, ο οποίος παρουσίασε τη νέα του συλλογή για την σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2020-2021 κεκλεισμένων των θυρών. Παρόλο δηλαδή που είχαν προγραμματιστεί δύο fashion shows στην έδρα του οίκου στη Via Bergognone, οι επιδείξεις πραγματοποιήθηκαν χωρίς να παρευρεθούν δημοσιογράφοι μόδας, αγοραστές, influencers ή celebrities.  Φυσικά, τόσο οι ενδιαφερόμενοι όσο και το κοινό μπορούσε να παρακολουθήσει το fashion show μέσω του live streaming που πραγματοποιήθηκε στα social media του οίκου. Όπως δήλωσε αργότερα ο Giorgio Armani «Η απόφαση ελήφθη για να αποφευχθεί η έκθεση των προσκεκλημένων σε οποιονδήποτε κίνδυνο για την υγεία τους».

Τι θα συμβεί όμως με την εβδομάδα μόδας στο Παρίσι που ξεκινά σήμερα; (25 Φεβρουαρίου)

Την αυλαία των fashion weeks πρόκειται να κλείσει η εβδομάδα μόδας στο Παρίσι, όπου η La Fédération de la Haute Couture et de la Mode ανακοίνωσε πως οι σχεδιαστές μόδας κινεζικής καταγωγής Masha Ma, Shiatzy Chen, Uma Wang, Jarel Zhang, Calvin Luo και Maison Mai ακυρώνουν τις επιδείξεις τους. Η Γαλλική Ομοσπονδία μόδας συμπλήρωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες ώστε οι συγκεκριμένοι οίκοι μόδας να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τις συλλογές τους μέσω των social media.

Φυσικά, έχει γίνει ήδη ανακοίνωση πως οι εβδομάδες μόδας σε Πεκίνο και Σαγκάη που ακολουθούσαν ακριβώς μετά του Παρισιού, ακυρώνονται.

 

[ap-read-more post=”644586″]

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα