Μιλήσαμε αποκλειστικά με την style director του βρετανικού brand Marks&Spencer και μας αποκάλυψε ποιο κομμάτι τους πουλάει πιο πολύ και τι να περιμένουμε από την χειμερινή συλλογή

Το brand Marks &Spencer μας ταξίδεψε μέχρι το -παραδόξως- ηλιόλουστο Λονδίνο και μας ξενάγησε στην εντυπωσιακή χειμερινή της κολεξιόν (την οποία θα σας παρουσιάσουμε μόλις είναι διαθέσιμη στα καταστήματα). Εμείς βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με την style director Belinda Earl, του βρετανικού brand Marks&Spencer και μας αποκάλυψε ποια πιστεύει ότι είναι τα trends που θα παραμείνουν στο προσκήνιο αρκετές σεζόν αλλά και μας αποκάλυψε ποιο είναι το κομμάτι του brand που πουλάει πιο πολύ.

Από πού παίρνετε έμπνευση;

H σχεδιαστική ομάδα κοιτάει πολύ τι επικρατεί στην αγορά. Κοιτούν τα trends, τα catwalks αλλά και τη μόδα στους δρόμους, το λεγόμενο και streetstyle, αλλά επίσης υπολογίζουν και τι είναι αυτό που πουλάει. Είναι ουσιαστικά ένας συνδυασμός αυτών των πραγμάτων, έχουμε επενδύσει πάρα πολύ στην σχεδιαστή μας ομάδα,  περνάω εγώ προσωπικά πολύ χρόνο με τους πελάτες μας, βλέπω την τοποθέτηση στα καταστήματα αλλά και ποιος είναι ο κατάλληλος για την κάθε θέση.  Όλοι συνεργάζονται πολύ στενά μεταξύ τους για να βγάλουμε μια πολύ συνεπή συλλογή και μιλάμε επίσης και με τους brand managers των καταστημάτων.

Προσπαθείτε να διευρύνετε το ηλικιακό φάσμα των πελατών σας;

Θέλουμε να διευρύνουμε τις ηλικίες στο πελατολόγιο μας και να απευθυνόμαστε πλέον και σε μικρότερες ηλικίες. Προσπαθούμε να παρέχουμε στον πελάτες μας ρούχα με στιλ τα οποία είναι και πολύ φορέσιμα, καιπου μπορούν να συνδυάσουν μεταξύ τους. Τελευταία ακόμα και οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας θέλουν να δείχνουν νεότερες και να ντύνονται πιο στιλάτα. Το πολύ θετικό επίσης με τα ρούχα μας είναι ότι βγαίνουν σε πολλά νούμερα, από το 6 μέχρι το 22.Κανείς δεν θέλει να φαίνεται μεγάλος, αυτή είναι η φιλοσοφία μας, θέλουμε να είμαστε ένα ενημερωμένο brand και επίσης έχουμε ρούχα σε φοβερές τιμές. Οπότε οι γυναίκες δεν χρειάζεται να ξοδέψουν πολλά λεφτά για να δείχνουν στιλάτες.

Τι διαφορετικό έχει η νέα χειμερινή συλλογή;

Νομίζω η νέα συλλογή έχει μεγαλύτερη συνοχή. Για τα χειμερινή σεζόν εστιάζουμε πολύ στο layering και στον συνδυασμό διαφορετικών κομματιών, σε μοντέρνες  γραμμές αλλά και σε πιο ήσυχα, διαχρονικά κομμάτια. Νομίζω ότι τα cropped trousers θα παραμείνουν στη μόδα για αρκετό καιρό, -αυτό το trend βρίσκεται μόνο στην αρχή- καθώς μπορείς να φορεθεί και με μπότες τον χειμώνα αλλά και μεπέδιλα το  καλοκαίρι. Επίσης τα trainers , που είναι ένα πολύ εύκολο και διαχειρίσιμο trend, θα παραμείνει επίσης για αρκετό καιρό καθώς μπορούν να φορεθούν να φορέσεις πολλά looks με αθλητικά παπούτσια αλλά και να συνδυαστούν και με πιο βραδινά κομμάτια για ένα πιο μοντέρνο look.

Τι είναι αυτό που αρέσει πολύ στις πελάτισσές σας;

Γενικά στις πελάτισσες μας αρέσουν που έχουμε κομμάτια που μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ ανάλογα με τι θα τα συνδυάσεις. Όπως το βελούδινο κοστούμι, που μπορείς να συνδυαστεί το πρωί με ένα t shirt και το βράδυ με ένα λαμπερό top. Μια γυναίκα μπορεί να φορέσει και να συνδυάσει looks από διαφορετικές σειρές και να δείχνει πολύ εντυπωσιακή.

Το αγαπημένο σας κομμάτι από τη χειμερινή συλλογή;

Το αγαπημένο μου κομμάτι από τη νέα χειμερινή συλλογή είναι ένα σουέντ σακάκι, που μπορεί να φορεθεί και από τις δύο μεριές, όπως επίσης και ένα καμηλό πανωφόρι που μπορείς να φορέσει και ως φόρεμα, αλλά και με παντελόνι.

Ποιο είναι το κομμάτι που πουλάει πιο πολύ μέσα στα χρόνια;

Το απόλυτο best seller μας πάντως είναι τα μαύρα παντελόνια ενώ πουλάμε και πολλά εσώρουχα.

Ποια είναι τα πλάνα σας για το brand;

Τα σχέδια μας για το μέλλον είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε τους πελάτες μας ευτυχισμένους, να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο το brand και να κάνουμε και άλλες ενδιαφέρουσες συνεργασίες.