Swarovski: Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο επιστρέφει στο Μιλάνο
Credit: Swarovski File

Καθώς φτάνει η εορταστική περίοδος, η Swarovski είναι έτοιμη να λανσάρει την επόμενη εμπνευσμένη επώνυμη στιγμή της.

Μετά τη μεταμόρφωση της πρόσοψης του ξενοδοχείου The Mark στη Νέα Υόρκη σε μελομακάρονα, ήρθε η ώρα του Μιλάνου να βρεθεί στο επίκεντρο του εορταστικού ενδιαφέροντος. Από την 1η Δεκεμβρίου 2022 έως τις 6 Ιανουαρίου 2023, το Δέντρο των Ονείρων της Swarovski θα στέκεται ψηλά και φωτεινά στην εμβληματική Galleria Vittorio Emanuele II.

Ο Michele Molon, Chief Commercial Officer, ανέφερε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε και φέτος το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Swarovski στο Μιλάνο. Αυτή η εξαιρετική εγκατάσταση γιορτάζει την αγάπη μας για την πόλη, καθώς και την περίοδο των γιορτών, η οποία είναι μια τόσο ιδιαίτερη περίοδος για τη Swarovski. Φέτος, ονομάσαμε το δέντρο «Το δέντρο των ονείρων», για να γιορτάσουμε τη χαρά και το θαύμα αυτής της πολύ ιδιαίτερης στιγμής του χρόνου».

Το φετινό Δέντρο των Ονείρων είναι ένα από τα ανεπανάληπτα εορταστικά αξιοθέατα της εορταστικής περιόδου. Επιστρέφοντας κάθε εορταστική περίοδο για περισσότερα από οκτώ χρόνια, το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Swarovski αποτελεί έναν ουσιαστικό φόρο τιμής στην πόλη, προσκαλώντας όλους τους περαστικούς να αγκαλιάσουν το πνεύμα των γιορτών και να εμπλακούν πλήρως με τη μαγεία και το παιδικό θαύμα. 

Το δέντρο διαθέτει ένα απολαυστικό θέμα άκρως χριστουγεννιάτικο, που χαρακτηρίζεται από τα εμβληματικά μοτίβα της εποχής. Παραδοσιακά σύμβολα και κλασικά παραμύθια εντοπίζονται ανάμεσα στα κλαδιά, θυμίζοντας τη συλλογή στολιδιών της Swarovski, ενώ παράλληλα αποτίνουν φόρο τιμής στην πόλη του Μιλάνου και τους ανθρώπους της.

Η Giovanna Engelbert δήλωσε:

«Το Μιλάνο είναι η γενέτειρά μου και ήθελα να χαρίσω στην πόλη κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει την ίδια αίσθηση θαυμασμού που είχα όταν, ως παιδί, περπατούσα στους δρόμους της με τα μάτια μου γεμάτα από τα φώτα των διακοσμήσεων των γιορτών. Το Δέντρο των Ονείρων δεν είναι απλώς ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά να προσκαλέσει να ανακαλύψουμε το θαύμα αυτής της ξεχωριστής στιγμής του χρόνου».

Alexis Nasard and Giovanna Engelbert – Credit: Swarovski File

Το δέντρο φωταγωγήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου σε μια εορταστική δημόσια εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν ο Διευθύνων Δύμβουλος Alexis Nasard, η Δημιουργική Διευθύντρια Giovanna Engelbert.

Το δέντρο των ονείρων της Swarovski στο Μιλάνο φωτίστηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2022.

Ο σχεδιασμός του δέντρου επανερμηνεύει τις παραδοσιακές διακοσμήσεις των γιορτών στο πνεύμα του κρυστάλλινου τρόπου ζωής. Με μια μοναδική επιλογή κρυστάλλινων στολιδιών, το δέντρο έχει φτιαχτεί για να πυροδοτήσει νέες παραδόσεις και να προσφέρει στο κοινό μια άνευ προηγουμένου επίδειξη του savoir faire.

Στη βάση του δέντρου εμφανίζονται τέσσερα πολύτιμα σύμβολα σε στυλ μελομακάρονου, ύψους 2,5 μέτρων. Αυτά περιλαμβάνουν ένα λαμπερό αστέρι, ένα παιχνιδιάρικο καρουζέλ και έναν «μελομακάρονο» άνθρωπο, ενώ μια περίοπτη θέση προορίζεται για ένα από τα πιο αγαπημένα σύμβολα της πόλης, τον καθεδρικό ναό Duomo. Όλα τα γλυπτά, τα οποία επαναλαμβάνονται κυκλικά γύρω από το δέντρο, προσφέρουν μια εντυπωσιακή απεικόνιση λαμπερών λίθων, δημιουργώντας έναν χαρούμενο φόρο τιμής στις γιορτές μέσα από την αγνή ομορφιά των κρυστάλλων.

Credit: Swarovski File

Το ίδιο το δέντρο είναι ένα κεντρικό κομμάτι λάμψης και απόλαυσης. Φωτισμένο από 10.000 φώτα, τα κλαδιά του είναι ντυμένα με αμέτρητους κρυστάλλους και στολίδια, συμπληρωμένο με πάνω από 200 κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί κατά παραγγελία, το Δέντρο των Ονείρων έχει ύψος 12 μέτρα, φτάνοντας προς τον ουρανό, προς την “Volta Celeste”.

Credit: Swarovski File

Τα πολυάριθμα κρυστάλλινα στολίδια διακοπών είναι εμπνευσμένα από τη συλλογή οικιακής διακόσμησης της Swarovski. Περιλαμβάνουν όμορφα κουνιστά άλογα, παιχνιδιάρικα καρυοθραύστες, λαμπερά αστέρια και δελεαστικά ζαχαρωτά, τα οποία συνδυάζονται για να σκορπίσουν φως και μαγεία σε όλη τη Galleria Vittorio Emanuele II. Οι υπερμεγέθεις βελούδινοι φιόγκοι σε σμαραγδένιο χρώμα και ένα κρυστάλλινο αστέρι στην κορυφή ολοκληρώνουν το μαγευτικό σκηνικό. Οι επισκέπτες καλούνται να ζήσουν το θαύμα μαζί με τους φίλους και την οικογένειά τους.

Credit: Swarovski File

Δημιουργημένο σε συνεργασία με το Assessorato alla Cultura e dello Spettacolo del Comune di Milano, το «Δέντρο των Ονείρων» γιορτάζει το Μιλάνο και την πολιτιστική του κληρονομιά, με μια μαγευτική εγκατάσταση που συνδυάζει τη δημιουργικότητα, τη μαγεία και το θαύμα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα