ΟΛΓΑ ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΥ: Η δημιουργός των κοσμημάτων Ozar World μιλά στο InStyle
Olga Zarifopoulou sto teyxos maiou
InStyle Τεύχος Μαΐου

Η Ολγα σού τραβά αρχικά την προσοχή με την εντυπωσιακή της εμφάνιση, αλλά στην πορεία σε κατακτά άνετα χάρη στην αυθεντικότητα, την ευρηματικότητα και τον προσιτό χαρακτήρα που διαθέτει. Σήμερα είναι η CEO της Ozar World, αλλά ως σημείο αναφοράς της κρατά πάντα την παιδική της ηλικία –τότε που έφτιαχνε και αργότερα σχεδίαζε τα δικά της κοσμήματα– και το καλλιτεχνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγάλωσε. Η κομψή και σύγχρονη γυναίκα, οι εποχές, τα αρώματα και τα ταξίδια είναι οι σταθερές πηγές της έμπνευσής της.

Olga Zarifopoulou sto teyxos maiou
InStyle Τεύχος Μαΐου

Πώς έγινε αυτό το μαγικό πέρασμα από την αρχιτεκτονική στην κοσμηματοποιία;

Από μικρή ηλικία είχα πολλά ερεθίσματα από τον κόσμο των κοσμημάτων. Η οικογένειά μου ήταν και είναι λάτρις των πολύτιμων λίθων και της τέχνης. Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησα μόνη μου να φτιάχνω κοσμήματα και στα 8 μου να σχεδιάζω. Η αρχιτεκτονική ήρθε μετέπειτα, όταν έζησα με τον πατέρα μου. Εκείνος ήταν που με ώθησε περισσότερο σε μια πιο τεχνική σπουδή, η οποία θα γινόταν η βάση όλων των ονείρων που θα ήθελα να πραγματοποιήσω μελλοντικά. Πράγματι, η αρχιτεκτονική με έχει βοηθήσει στον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τις αναλογίες των πετρών στα κοσμήματα, την αισθητική τους, ακόμα και την προώθησή τους. Παρότι λατρεύω τα κοσμήματα, δεν αποκλείω το να ασχοληθώ στο μέλλον και με την αρχιτεκτονική.

Από πού αντλείς έμπνευση για τις δημιουργίες σου και πώς επηρεάζεται αυτή από τις απαιτήσεις του σήμερα;

Η διαρκής πηγή έμπνευσής μου είναι η σύγχρονη γυναίκα που θέλει να λάμπει στην καθημερινότητά της. Με εμπνέουν οι εποχές, τα αρώματα, τα ταξίδια… Ιδανικά, θα ήθελα να μπορώ να ταξιδεύω συνέχεια. Με εμπνέουν οι φίνες γυναίκες που θέλουν σε κάθε τους εμφάνιση να νιώθουν ανανεωμένες και με αυτοπεποίθηση. Προσπαθώ να προσαρμόζομαι στην κοινωνικοοικονομική κατάσταση της εποχής μας και να διευρύνω όλες μου τις συλλογές επιλέγοντας πάντα ό,τι καλύτερο υπάρχει σε υλικά και πέτρες καθώς και στο επίπεδο τεχνογνωσίας του εργαστηρίου μας.

Olga Zarifopoulou sto teyxos maiou
InStyle Τεύχος Μαΐου

Σε ποιον τύπο γυναίκας απευθύνεται η Ozar World και τι θεωρείς ότι κάνει ένα κόσμημα διαχρονικό;

Η Ozar World έχει αποδείξει ότι απευθύνεται σε κάθε γυναίκα και κάθε ηλικία, όπως και σε κάθε περίσταση. Η διαχρονικότητα είναι κάτι πολύ σχετικό. Για μένα, οτιδήποτε συνδυάζεται με την προσωπικότητά μας και γίνεται αγαπημένη μας συνήθεια γίνεται διαχρονικό. Οπότε εκτιμώ πως ένα κόσμημα Ozar είναι ό,τι πιο διαχρονικό μπορούμε να έχουμε στην γκαρνταρόμπα μας.

Σε τι διαφέρουν τα Ozar από άλλα κοσμήματα; Τι είναι αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν;

Τα Ozar είναι κοσμήματα διαχρονικά, θελκτικά και ευκολοφόρετα – η κάθε γυναίκα μπορεί να τα χρησιμοποιεί στην απαιτητική καθημερινότητά της. Δημιουργούμε κοσμήματα με χαρακτήρα, που φορώντας τα κάθε γυναίκα λάμπει. Στόχος μας είναι να ξεχωρίζουμε για την ποιότητα κατασκευής μας σε συνάρτηση με τις τιμές μας. Επίσης, ένα βασικό σημείο στο οποίο έχουμε υψηλά standards και θέλουμε να διαφέρουμε είναι η εξυπηρέτηση των πελατών μας, ακόμα και μετά την αγορά των προϊόντων μας.

Olga Zarifopoulou sto teyxos maiou
InStyle Τεύχος Μαΐου

Πόσο έχει επηρεάσει η πανδημία τον δικό σου χώρο και τι ελπίζεις να αλλάξει;

Η πανδημία έχει επηρεάσει κάθε ύπαρξη πάνω στον πλανήτη. Δεν παύω όμως από την αρχή της περιπέτειας αυτής να είμαι αισιόδοξη πως θα δοθεί ένα τέλος και πως από όλο αυτό θα βγούμε πιο δυνατοί. Πιστεύω πως όποιος αξίζει θα μείνει στην αγορά και θα ανακάμψει πολύ γρήγορα με την αγάπη του κόσμου. Σίγουρα θα περάσουμε μια δύσκολη μεταβατική περίοδο, αλλά το ιδανικό θα ήταν τη δυσκολία αυτή να τη μετατρέψουμε σε δημιουργία.

Στην ιστοσελίδα σου, ozarworld.com, μπορεί κανείς να βρει
και συλλογές ρούχων. Η μόδα είναι κάτι που κεντρίζει το ενδιαφέρον σου σχεδιαστικά;

Η μόδα είναι και θα είναι πάντα η μεγάλη μου αδυναμία. Ο λόγος για τον οποίο δημιουργήσαμε το concept των mix & match boutiques, με τα κοσμήματα της εταιρείας μας και με συλλογές ρούχων ανερχόμενων σχεδιαστών, είναι για να ολοκληρώνουμε τις επιθυμίες του κοινού μας. Η μεγαλύτερη ικανοποίησή μας είναι όταν έρχονται οι πελάτισσες για total outfits και εμπνέονται για το ντύσιμό τους από τα κοσμήματά μας. Επειδή λοιπόν το ένα συμπληρώνει το άλλο, σίγουρα μελλοντικά θα κάνουμε κάποιες συνεργασίες και για Ozar clothing.

Olga Zarifopoulou sto teyxos maiou
InStyle Τεύχος Μαΐου

Είμαστε μια ανάσα πριν από το καλοκαίρι. Θα δούμε resort συλλογές σε ένδυση και κόσμημα από την Ολγα και τους συνεργάτες της;

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη μας εποχή, η εποχή που έχουμε έμπνευση να σχεδιάζουμε με κοράλλια, τιρκουάζ, mother of pearls και όλα τα έντονα χρώματα του ουράνιου τόξου. Η νέα resort συλλογή μας θα παρουσιαστεί με το άνοιγμα των καταστημάτων μας και εύχομαι να ενθουσιάσει το κοινό μας. Στα ρούχα μας, έχουμε επιλέξει κάποιους νέους σχεδιαστές, που έχουν να δώσουν πολλά στη σύγχρονη μόδα.

Είσαι παράλληλα και μητέρα δύο κοριτσιών. Συνδυάζονται εύκολα οι πολλαπλοί ρόλοι στη ζωή σου; Υπάρχει μαγική συνταγή;

Αν και έχω πάντα τη δουλειά στο μυαλό μου, προσπαθώ να αποφορτίζομαι και τις απογευματινές ώρες να τις αφιερώνω στα κορίτσια μου. Είναι απαραίτητο εμείς οι γονείς να ανατρέφουμε τα παιδιά μας και να βλέπουμε καθημερινά πώς διαμορφώνεται ο χαρακτήρας τους. Τα ερεθίσματα που τους δίνουμε από πολύ μικρή ηλικία είναι αυτό στο οποίο θα εξελιχθούν μετέπειτα. Θεωρώ πως το πιο σημαντικό για τα παιδιά είναι ο χρόνος που τους αφιερώνουμε και μετά οτιδήποτε υλικό. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει μία μαγική συνταγή, η δίκη μου πάντως είναι η άπλετη αγάπη και το χαμόγελο, αυτά δηλαδή που μπορούμε να τους δώσουμε ακόμα και όταν τα επαγγελματικά μας γίνονται πολύ απαιτητικά.

Olga Zarifopoulou sto teyxos maiou
InStyle Τεύχος Μαΐου

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;

Το όραμά μας είναι να διευρύνουμε το δίκτυό μας στο εξωτερικό, στοχεύοντας να ικανοποιούμε πάντα το εγχώριο αλλά και το διεθνές μας πελατολόγιο. Τους επόμενους μήνες ετοιμάζουμε ένα μεγάλο άνοιγμα στην αγορά, με ένα κατάστημα στα νότια της Αττικής, και στα επόμενα δύο χρόνια σκοπεύουμε να διευρύνουμε το δίκτυο λιανικής πώλησης καθώς και τις συνεργασίες με ξένους οίκους. ■

Φωτογραφίες: Νίκος Μαλιάκος

Styling: Πέννυ Ιωαννίδου
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα