Η Dua Lipa και ο Callum Turner επαναφέρουν αυτό το vintage «ταξιδιωτικό» αξεσουάρ
Η Dua Lipa με κόκκινα μαλλιά
Credit: Dua Lipa/Instagram

Σήμερα, η νοσταλγία για τα παλιά και η επιθυμία να επαναφέρουμε κομμάτια από το παρελθόν επηρεάζουν την κουλτούρα της μόδας. Η παρουσία της Dua Lipa και του Callum Turner στον σταθμό St. Pancras του Λονδίνου την Τρίτη προκάλεσε συζητήσεις για την επιστροφή ενός ξεχωριστού ταξιδιωτικού στιλ -εντελώς vintage.

Dua & Callum Style

Και οι δυο τους βάζουν vintage στοιχεία στις καθημερινές τους εμφανίσεις. Η Dua Lipa επέλεξε ένα μαύρο τσαντάκι Hermés διακοσμημένο με διάφορα μπρελόκ (σας το είχαμε πει ότι αυτό το trend επιστρέφει!), ενώ ο Callum Turner είχε μια ασημένια βαλίτσα Rimowa καλυμμένη με αυτοκόλλητα. Αυτή η επιλογή φέρνει στη μνήμη μας τη δεκαετία του ’60, όταν οι ταξιδιώτες συνήθιζαν να συλλέγουν αυτοκόλλητα από κάθε νέο προορισμό.

Μάλιστα, τα ταξιδιωτικά αυτοκόλλητα έχουν μια μακρά ιστορία. Στη δεκαετία του 1900 προσφερόντουσαν από πολυτελή ξενοδοχεία ως διακριτικό σύμβολο των ταξιδιωτικών εμπειριών. Αυτά τα αυτοκόλλητα αποτελούσαν δωρεάν διαφήμιση για τα καταλύματα και επέτρεπαν στους ταξιδιώτες να δείξουν την αγάπη τους για τα πολυτελή ξενοδοχεία και τις αξέχαστες διακοπές τους.

Χειροποίητα και προσωποποιημένα

Σε μια εποχή όπου η μαζική κουλτούρα κυριαρχεί, τα προσωποποιημένα αντικείμενα έχουν αξία. Στην αρχή ήταν η ανταλλαγή χειροποίητων βραχιολιών φιλίας σε συναυλίες, μετά ήταν τα προσωποποιημένα Crocs ή οι τσάντες με charms, και τώρα είναι τα αυτοκόλλητα στις βαλίτσες. Οι άνθρωποι ψάχνουν αυθεντικές εμπειρίες και αντικείμενα που να διαφέρουν -είναι γεγονός!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα