Ο οίκος Balenciaga διακόπτει κάθε σχέση με τον Kanye West
Credit: High Snobiety/Instagram

«Ο οίκος Balenciaga δεν έχει πλέον καμία σχέση, ούτε και σχέδια που να αφορούν μελλοντικά projects με τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη»

δήλωσε η Kering, η group εταιρεία που ανήκει ο Balenciaga, σε δήλωση στο WWD. Και με αυτή τη σύντομη δήλωση ο δημοφιλής οίκος, γνωστός τόσο για τα εναλλακτικά του show όσο και για την φιλοσοφία του, διακόπτει κάθε σχέση με τον ράπερ, ο οποίος τον τελευταίο καιρό φαίνεται να απασχολεί τα μέσα για τους λάθος λόγους.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Kanye West άνοιξε την πασαρέλα του οίκου Balenciaga κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας μόδας του Παρισιού, συγκεντρώνοντας πάνω του όλα τα βλέμματα. Μάλιστα, εκείνος και ο γαλλικός οίκος είχαν συνεργαστεί πρόσφατα για μια κολεξιόν που ονομάστηκε Yeezy Gap Engineered by Balenciaga, η οποία εξατμίστηκε σαν καπνός. Τι έγινε και αυτή η κερδοφόρα και αγαπητή στο κοινό σχέση έληξε; Πιθανότατα, η συμπεριφορά του Kanye γι ακόμα μια φορά χτύπησε το καμπανάκι του οίκου Balenciaga.

Credit: Kanye West/Facebook

Ο Demna Gvasalia, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου και πρωτοπόρος στο είδος του, έχει δηλώσει κατά το παρελθόν πως προέρχεται από γεωργιανή ξεριζωμένη οικογένεια, η οποία έζησε από πρώτο χέρι τη φρίκη του πολέμου. Οι συλλογές του εκτός από μόδα, αποτελούν και μηνύματα στην ανθρωπότητα, με τον ίδιο να καταδικάζει τον πόλεμο σε κάθε του μορφή. Από την άλλη, ο Kanye West έχει αποδείξει πως είναι έτοιμος για πόλεμο, προκαλώντας τόσο με τη συμπεριφορά του όσο και με τις αντισημιτικές του δηλώσεις και κάνοντας επιθέσεις που μόνο οργή κρύβουν από πίσω. Επομένως, οι δύο αυτές νοοτροπίες φαίνεται πως δεν κολλάνε, γι’ αυτό πιθανότατα και ο οίκος Balenciaga τερμάτισε κάθε σχέση. Μένει να δούμε αν το ίδιο θα πράξει και η Adidas.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα