Η εγγονή της Vivienne Westwood περπάτησε στην πασαρέλα και τίμησε τη θρυλική γιαγιά της
Credit: Vivienne Westwood

H μόδα συνεχίζει να δείχνει την αγάπη της στην αείμνηστη Vivienne Westwood που έφυγε από την ζωή τον Δεκέμβριο σε ηλικία 81 ετών. Η μνήμη της τιμήθηκε από τον Andreas Kronthaler, τον επί 30 χρόνια σύντροφό της και creative director του οίκου στο show για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2023, στο Παρίσι σήμερα. Το πρόσωπο που έκλεψε την παράσταση ήταν η εγγονή της σχεδιάστριας, η οποία έκλεισε την επίδειξη ντυμένη νύφη. Η Cora Corré είναι η εγγονή της Westwood και του δεύτερου συζύγου της, Malcolm McLaren, ο οποίος ήταν ο μάνατζερ των Sex Pistols.

Η Corré εμφανίστηκε στην πασαρέλα με ένα μίνι φόρεμα-κορσέ από δαντέλα, με λευκές μπότες με σχέδια και κλιπ στα μαλλιά της, πριν επιστρέψει με τον Kronthaler, για το φινάλε. Η Corré και η Westwood είχαν στενή σχέση, και η νεαρή έχει περπατήσει σε αρκετά shows της γιαγιάς της.


Κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου της Westwood στον καθεδρικό ναό Southwark τον Φεβρουάριο, όπου παρευρέθηκαν οι διάσημοι φίλοι και συνεργάτες της, η Corré απέτινε φόρο τιμής στη γιαγιά της, εξηγώντας ότι ήταν δύσκολο να βρεθούν οι λέξεις για να περιγράψει τον πραγματικό αντίκτυπο που είχε η αείμνηστη σχεδιάστρια. «Μπορούμε μόνο να αγγίξουμε πραγματικά τα χαρακτηριστικά του φαινομένου που είναι η Vivienne Westwood», είπε. «Μια γιαγιά, μια μητέρα, μια αδερφή, μια φίλη, μια δασκάλα, μια καλλιτέχνιδα, μια σχεδιάστρια – δεν θα είναι ποτέ αρκετό».

Η Corré είναι αναμφίβολα αποφασισμένη να συνεχίσει την αξιοσημείωτη κληρονομιά της γιαγιάς της μέσω του The Vivienne Foundation, το οποίο ιδρύθηκε από τη Westwood, τους γιους της και την εγγονή της στα τέλη του 2022 για να δημιουργήσει αλλαγές σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: Climate Change, Stop War, Defend Human Rights και Protest Capitalism.

Η παρουσία της εγγονής της δεν ήταν ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο Andreas Kronthaler τίμησε τη Vivienne Westwood. Η συλλογή ήταν γεμάτη από αναφορές στα signature στοιχεία της αισθητική της, ενώ ένα μπλουζάκι με τυπωμένη μια φωτογραφία της ήταν το stand-out κομμάτι.

Credit: Vivienne Westwood
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα